Acasa Sport-AutoSport Cazul Armstrong. Ultima şansă de apel la decizia UCI pentru Lance

Cazul Armstrong. Ultima şansă de apel la decizia UCI pentru Lance

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Joi, 27 decembrie, este ultima zi în care fostul câştigător al 7 tururi ale Franţei, Lance Armstrong, poate face apel la sancţiunea Uniunii cicliste internaţionale (UCI) în faţa Tribunalului arbitral pentru sport (TAS).

Cazul Armstrong. Ultima şansă de apel la decizia UCI pentru Lance

Cu 2 luni în urmă, UCI i-a retras cele 7 victorii din Turul Franţei (1999-2005) americanului şi l-a radiat pe viaţă, urmând recomandările Agenţiei antidopaj americane (USADA). USADA este de părere că Lance Armstrong a fost instigatorul programului de dopaj „cel mai sofisticat” din istoria sportului.

Sancţiunea a fost în mod formal notificată lui Armstrong, 41 de ani, pe 6 decembrie, iar el dispunea de 21 de zile începând cu acea dată pentru a face apel. Un astfel de recurs, însă, pare puţin probabil, dacă amintim declaraţia de pe 23 august: „Astăzi, întorc o pagină. Nu mă voi mai ocupa de această chestiune, oricare ar fi consecinţele”. De altfel, potrivit agerpres, Armstrong nu s-a exprimat public de atunci asupra deciziei luate de UCI în privinţa sa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult