Acasa Sport-AutoSport Ce au spus Boc şi Udrea despre gazonul de pe Cluj Arena FOTO

Ce au spus Boc şi Udrea despre gazonul de pe Cluj Arena FOTO

scris de Șt. C
591 Afisari

Premierul Emil Boc a tăiat, sâmbătă, panglica stadionului Cluj Arena împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi a spus: „Să fie într-un ceas bun”.

Boc a declarat la ceremonie că este o mare bucurie să vadă că obiective majore ale Clujului se realizează unul după altul. „Inaugurarea Cluj Arena este un moment de istorie pentru sportul românesc, pentru Cluj-Napoca. Alături de Bucureşti, avem şi la Cluj o arenă de talie internaţională. Este o mare bucurie să văd că obiective majore ale Clujului se realizează unul după altul. Sunt cuprins de emoţie şi sunt mândru, ca orice clujean, de această realizare care este un exemplu de parteneriat între Guvern şi autorităţile locale. Numai aşa se poate reuşi”, a spus Boc.

Premierul a adăugat că a constatat că gazonul noii arene inaugurate, sâmbătă, la Cluj-Napoca, este „clar mai bun” decât cel de pe Naţional Arena, din Bucureşti. La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi-a exprimat speranţa că noua arenă va atrage turişti în urma organizării de competiţii sportive şi de spectacole, şi Elena Udrea făcând referire la calitatea gazonului şi declarându-se convinsă că nu va pleca „cu o brazdă de gazon pe tocuri”. „Interesul Guvernului este să pună în valoare potenţialul turistic al României”, a spus Udrea.

Şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a făcut o referire la calitatea gazonului şi s-a declarat convinsă că nu va pleca „cu o brazdă de gazon pe tocuri”, transmite Mediafax.

De la ora 14.00 este programată „Ziua Porţilor Deschide” pentru public. Lucrările la stadionul Cluj Arena au început în luna august a anului 2009 şi au fost executate de un consorţiu de opt firme care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Cluj. Stadionul are o capacitate de 30.335 de locuri şi face parte din categoria „Elite”, respectând standardele FIFA şi UEFA. Noua arenă are şi o pistă de atletism care poate găzdui competiţii internaţionale atletice.

1 comentariu

Camelian Propinatiu 02-10-2011 - 09:51

Poporul intelesese ca sportul parca e pe foaia de parcurs a altui ministru, iar la Paris obiectivul turistic nu e Stadionul lui Zidane de lânga necropola regala Saint-Denis, ci gigantica mediateca Centre Pompidou. Inainte de a avea stadioane, fie si cu gazon ca la Cluj Arena, trebuie sa investim regional in mediateci inviind si europenizând fostele case de cultura sau camine culturale, unde finantatorii, jucatorii si antrenorii sa citeasca, sa se informeze si sa invete cum se reabiliteaza un fotbal incalificabil.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult