Acasa Sport-AutoSport CE: Aur pentru România în finalele pe aparate

CE: Aur pentru România în finalele pe aparate

scris de A.B.
5 afisari

Încă patru medalii pentru România la Campionatele Europene de gimnastică de la Bruxelles. În finalele pe aparate, junioarele Alina Stănilă, Andreea Munteanu şi Silvia Zarzu au primit aurul. 

gimnastica

foto: ftr.ro

În finala de la sărituri, Alina Stănilă a fost notată cu 13.866, performanţă care i-a adus medalia de argint. Stănilă a fost depăşită de Chantysha Netteb (Olanda, 14.133), medalia de bronz revenind rusoaicei Maria Harenkova (13.099).

Sportiva din Rusia a cucerit aurul european în finala de la bârnă (14.766), medalia de argint fiind câştigată de Andreea Munteanu (14.433), iar cea de bronz de italianca Elisa Maneghini (14.233).

La sol, în ultima finală a competiţiei junioarelor, Silvia Zarzu a obţinut nota 13.933, cu care a cucerit medalia de argint, iar Andreea Munteanu a încheiat cu 13.900 şi medalie de bronz. Finala la sol a fost câştigată de rusoaica Maria Harenkova (14.233).

Începând cu ora 15.00 este rândul senioarelor să intre în finalele pe aparate, Sandra Izbaşa – sărituri, Cătălina Ponor – bârnă şi sol, Larisa Iordache – bârnă şi sol. Iordache a fost calificată de pe locul 8 şi în finală la paralele, dar antrenorii au decis să o protejeze, urmând să ia startul doar la bârnă şi sol.

În primele trei zile de competiţie, delegaţia tricoloră a mai obţinut două medalii de bronz, la nivelul junioarelor, în concursul pe echipe şi la individual-compus, prin Andreea Munteanu, dar şi pe cea de aur, cu echipa senioarelor, după patru ani de la ultima performanţă similară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult