Acasa Sport-AutoSport Ce caută legenda boxului James Toney la Bucureşti VIDEO

Ce caută legenda boxului James Toney la Bucureşti VIDEO

scris de Ziua Veche
6 afisari

Una dintre legendele boxului american, James Toney, campion mondial la patru categorii diferite de greutate, se află la Bucureşti.

Ce caută legenda boxului James Toney la Bucureşti

Nu pentru vreun meci cu centura cu diamante pe masă, ci pentru a le sta în colţ unor pugilişti români pe care-i antrenează în Statele Unite ale Americii. Ronald Gavril şi Răzvan Cojanu vor boxa în cadrul Galei de Sala Rapid din Capitală, joi seara. Toney este un personaj aparte în lumea boxului.  “Sunt de şcoală veche, frate. Am 43 de ani, dar încă mă simt bine. Ultimul meci l-am pierdut din cauza unei accidentări. Anul ăsta mă bat cu Tyson Fury sau David Haye”, spune pugilistul care în 2001 l-a jucat pe Joe Frazier în filmul “Ali”, iar anul trecut a înregistrat un album de muzică soul. 

Îmbrăcat gangsta, cu haină de blană şi bijuterii cu diamante, americanul nu are deloc comportamentul unui star mondial. Venit de trei zile în România, s-a împrietenit cu angajaţii hotelului, dar şi cu cei ai restaurantului unde e încântat că a mâncat “cel mai bun sushi din lume”. Lângă elsunt Ronald Gavril şi Răzvan Cojanu, două speranţe ale pugilatului românesc. “Eu am zis că nu mă fac antrenor, dar vă zic că băieţii ăştia mi-au plăcut mult de la început. Sunt foarte talentaţi, au făcut progrese imense în ultimele luni şi vor deveni două nume importante în boxul mondial. Şi sunt foarte serios când spun asta. Joi (n.r., azi) nu veţi fi impresionaţi de main-event, ci de băieţii mei”, e convins Toney, care a câştigat şi apărat de 12 ori un titlu mondial la box profesionist.

Ronald Gavril (25 de ani) dezvăluie cum a fost ţintit de Toney. “Mai mult de un salut nu primeam niciodată de la el. Trecea pe lângă noi parcă dezinteresat. Apoi, după un sparring cu Librado Andrade, a venit la mine şi uite aşa, de patru luni mă antrenez cu el. La 6.00 dimineaţa suntem deja în sală. El vine şi mă aduce de acasă. E un tip extraordinar”, povesteşte băcăuanul.

Citeste mai mult pe PUTEREA

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult