Acasa Sport-AutoSport Ce decizie a luat Simona Halep

Ce decizie a luat Simona Halep

scris de C.F.V.
36 afisari

Simona Halep şi Thierry Van Cleemput s-au despărţit după doar un turneu. Fostul lider mondial a analizat cu atenţie colaborarea cu antrenorul belgian la Doha, unde a pierdut finala disputată împotriva lui Elise Mertens, scor 6-3, 4-6, 3-6.

Belgianul recomandat de Darren Cahill nu a impresionat-o pe Simona Halep, care a simţit că viitorul său în tenis nu e alături de Van Cleemput. Constănţeanca a dezvăluit şi motivele pentru care a pus capăt colaborării: „Am încercat pentru o săptămână şi s-a încheiat. Am decis să punem stop din moment ce nu ne potrivim. Este o persoană bună, un om foarte amabil, dar pe terenul de tenis nu există chimie între noi. Rămânem prieteni, e un om foarte bun”, a declarat românca într-un interviu acordat WTA Insider.

De altfel, Halep anunţase, imediat după semifinala de la Doha, că nu a semnat un contract cu fostul antrenor al lui David Goffin: „Nici nu am semnat pentru antrenor. Am hotărât acest lucru împreună şi prefer să rămân aşa. Ne cunoaştem de puţin timp şi este destul de greu. Vom vedea cum va decurge colaborarea, dar nu este deloc uşor”.

Totuşi, Stere Halep a intervenit imediat după declaraţia fiicei şi a dezvăluit că Van Cleemput este alesul: “Sigur, va deveni antrenorul ei. Odată ce s-a stabilit că va fi antrenorul ei, el va fi. S-a comportat cum trebuie, pentru că în două săptămâni nu poţi face acea chimie între ei doi. Am fost şi la antrenamente, la Fed Cup, au făcut pregătirile la Bucureşti. A fost extraordinar,dar trebuie să se mai cunoască. E un tip extraordinar, e un împătimit al tenisului”

Colaborarea dintre Simona Halep şi antrenorul belgian în vârstă de 50 de ani a început la începutul lunii februarie. Fostul antrenor, Darren Cahill, i-a sugerat româncei să meargă pe mâna lui Thierry Van Cleemput, belgianul apărând în premieră la un meci al Simonei încă de la Australian Open, la partida din optimi cu Serena Williams.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult