Acasa Sport-AutoSport CE handbal 2016. Romania – Cehia (live video)

CE handbal 2016. Romania – Cehia (live video)

scris de Z.V.
73 afisari

Naționala feminină de handbal a României a învins greu Cehia, cu scorul de 30-28 (17-14), marți, la Helsingborg, în penultimul său meci din Grupa a II-a principală a Campionatului European – EURO 2016 – din Suedia.

Tricolorele au câștigat cu mari emoții în fața incomodei echipe a Cehiei, la capătul unui meci mai puțin reușit față de precedentele.

Finalul a fost dramatic, cu România atacând cu două jucătoare în plus în ultimul minut, dar Crina Pintea a recuperat senzațional o minge cu 30 de secunde înainte de final, la 29-28 pentru echipa noastră, iar apoi tot ea a marcat, parafând succesul echipei antrenate de Ambros Martin.

România a controlat jocul de la un cap la altul al partidei, a condus de multe ori la o diferență de trei goluri, dar nu a fost capabilă să se desprindă decisiv, irosind numeroase oportunități.

Echipa noastră a avut 4-1 (5), 8-5 (9), 11-8 (16), 13-10 (19), 15-12 (23), la pauză fiind 17-14.

În partea secundă, România a condus cu 19-16 (37), dar Cehia a reușit să egaleze în premieră, 20-20 (42), iar apoi a ratat de două ori șansa de a trece în avantaj. România a revenit la cârma partidei, 22-20 (45), a fost egalată din nou, 23-23 (49), însă a reușit trei goluri consecutive, 26-23 (51), iar apoi a avut 29-26 (57), câștigând cu 30-28.

Iveta Luzumova a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului.

Selecționerul iberic al României a dat în acest meci șansa de a evolua mai mult jucătoarelor mai puțin folosite până acum, iar Eliza Buceschi și Florina Chintoan nu au jucat deloc.

Romania joaca in aceasta seara al doilea meci din Grupa Principala II (Main Round), impotriva Cehiei, de la ora 17:15, la Campionatul European de handbal feminin.

CE handbal 2016. Romania – Cehia

CE handbal 2016. Romania – Cehia

Handbalistele noastre se pot califica in semifinale daca inving Cehia, apoi pe Danemarca sau fac egal cu nordicele, miercuri, in ultmul meci din Main Round.
După şase ani, handbalistele tricolore pot juca din nou o semifinală de Campionat European. Româncele mai au două hopuri de trecut. Marţi întâlnesc Cehia de la ora 17:15, iar miercuri au meci decisiv cu Danemarca.
„Cu Rusia au fost în meci, de asemenea au bătut Ungaria şi i-au pus multe probleme Danemarcei. Trebuie să fim concentraţi 100%, chiar dublu, 200% cu ele”, a prefaţat selecţionerul României, Ambros Martin, meciul cu Cehia, completat de Aneta Udriştioiu, jucătoare la Dunărea Brăila: „Într-adevăr, Cehia este o echipă care a surprins până acum la acest European. Este o echipă care se bate foarte mult şi sunt convinsă că vom avea foarte mult de lucru cu ele”.

Gabriella Szucs, care a obţinut medalie cu Ungaria la Europene şi Mondiale, visează să facă „dubla„ şi în tricoul României, după ce anul trecut tricolorele au obţinut bronzul Mondial.

„Eu simt că da, Doamne ajută (n.r.să se obţină o medalie)! Suntem foarte aproape de visul nostru, dar acum trebuie să ne gândim la următorul meci, cu Cehia. Acesta este cel mai important”, a spus Szucs.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult