Acasa Sport-AutoSport CE Handbal: Cristina Neagu, golgheteră, cea mai bună pasatoare şi cel mai bun inter stânga. Talida Tolnai, locul 3 la portăriţe

CE Handbal: Cristina Neagu, golgheteră, cea mai bună pasatoare şi cel mai bun inter stânga. Talida Tolnai, locul 3 la portăriţe

scris de M.A.
2 afisari

Pe lângă medaliile de bronz câştigate la Campionatul European de Handbal Feminin din Norvegia şi Danemarca, România ocupă locuri fruntaşe şi în clasamentele individuale prin Cristina Neagu şi Talida Tolnai.

Golghetera competiţiei – 53 de goluri

Cristina Neagu a fost desemnată golghetera competiţiei, cu 53 de goluri, din 105 şuturi (50 la sută, medie de 6,6 goluri pe meci), cu un plus de cinci lungimi faţă de Linnea Torstenson (Suedia) şi şapte faţă de Bojana Popovic (Muntenegru).

Cele mai multe pase decisive – 36

O altă ierarhie în care Neagu s-a clasat pe locul 1 este topul paselor decisive. Ea s-a impus graţie celor 36 de pase decisive şi o medie de 4,5 asemenea reuşite pe meci, cu şase mai mult decât Isabelle Gullden şi cu zece în plus faţă de Linnea Torstenson, ambele din Suedia.

Cel mai bun inter stânga

Cristina a mai fost desemnată, prin votul juriului de jurnalişti, cel mai bun inter stânga, fiind singura din echipa României care a prins cel mai bun „7” al competiţiei.

Talida Tolnai – locul 3 în clasamentul portăriţelor

Naţionala condusă de Radu Voina a mai avut o reprezentantă în vârful ierarhiilor stabilite pe baza statisticilor realizate de specialişti –portăriţa Talida Tolnai. Ea ocupă poziţia a 3-a în acest clasament, cu 42 la sută din şuturi parate (95 din 227), primul loc fiind ocupat de norvegiana Katrine Lunde Haraldsen – 47 la sută, iar al doilea, de Amandine Leynaud (Franţa) – 44 la sută.

De notat că Haraldsen a reuşit procentajul favorabil din 205 şuturi, iar Leynaud, din 198, sensibil mai puţine decât cele trimise spre poarta apărată de Tolnai.

Clasamentul final Campionatul European de Handbal Feminin din Norvegia şi Danemarca – 2010:

1. Norvegia (calificată direct pentru Mondialul-2011 şi JO-2012) 
2. Suedia (calificată direct pentru Mondialul-2011) 
3. România (calificată direct pentru Mondialul-2011)

4. Danemarca 
5. Franţa 
6. Muntenegru 
7. Rusia 
8. Olanda 
9. Croaţia 
10. Ungaria 
11. Spania 
12. Ucraina 
13. Germania 
14. Serbia 
15. Islanda 
16. Slovenia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult