Acasa Sport-AutoSport CE Handbal: Romania a pierdut meciul cu Danemarca

CE Handbal: Romania a pierdut meciul cu Danemarca

scris de Ziua Veche
59 Afisari

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă joi seara de formaţia Danemarcei cu scorul de 25-22 (14-15), în Gigantium Arena din Aalborg, în cadrul Grupei A a Campionatului European din Danemarca şi Norvegia, informează Agerpres.


România s-a aflat în primul sfert de oră în urmărirea Danemarcei, care a condus mai tot timpul pe tabela de marcaj. Danezele au avut 4-2 (min. 6) şi 6-3 (9), dar România a restabilit egalitatea în minutul 12 (6-6). Echipa gazdă s-a desprins din nou la 8-6 (16), dar formaţia pregătită de Radu Voina a jucat din ce în ce mai bine şi a trecut la cârma partidei, conducând prima oară în minutul 20 (10-9), pentru ca apoi să ia un avans de trei goluri, 13-10 (23) şi 15-12 (26). Două goluri ale scandinavelor şi un contraatac ratat de Vărzaru au făcut ca la pauză echipa noastră să aibă un avantaj minim, 15-14.

La reluare, România are 17-15 (35), după două reuşite ale Cristinei Neagu, dar Danemarca întoarce scorul, 17-23 (47), profitând şi de un 7 metri ratat de Vărzaru la scor egal. Au fost 13 minute fără gol pentru formaţia noastră, decisive pentru soarta partidei. România a încercat să se apropie pe tabela de marcaj, dar lipsa de inspiraţie din atacul nostru şi deciziile defavorabile de arbitraj au făcut ca România să piardă meciul. România a marcat doar 7 goluri în repriza secundă, elocvent pentru jocul prestat după pauză.

În celălalt meci, Spania a dispus cu 26-23 de Serbia. În clasament, Danemarca ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de România, 2 p, Spania, 2 p, Serbia, 0 p.

Meciul cu Serbia, de sâmbătă (19.45), va fi decisiv pentru calificarea echipei noastre în faza principală a grupelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS