Acasa Sport-AutoSport Ce sumǎ au cheltuit cluburile europene ȋn perioada de transferuri

Ce sumǎ au cheltuit cluburile europene ȋn perioada de transferuri

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Cluburile din campionatele europene au cheltuit peste 3 miliarde de dolari pe transferuri ȋn pauza de varǎ dintre sezoane.

Ce sumǎ au cheltuit cluburile europene ȋn perioada de transferuri (foto:smashreport.com)

Ce sumǎ au cheltuit cluburile europene ȋn perioada de transferuri (foto:smashreport.com)

Piața de transferuri a fost dominatǎ de campionatul Angliei, Premier League, cele 20 de cluburi din prima ligǎ britanicǎ cheltuind aproximativ 835 de milioane de lire sterline pe transferuri (1,38 de miliarde dolari), peste o treime din  totalul cheltuit ȋn Europa. Manchester United s-a aflat în frunte la acest capitol, cu peste 150 de milioane de lire sterline investite, conform unui studiu al cabinetului Deloitte. Totalul Premier League depăşeşte cu 200 de milioane de lire sterline recordul de anul trecut de 630 milioane de lire sterline.

Cum era de așteptat, prima ligǎ spaniolǎ a urmat Premier League ȋn clasament, cu transferuri de peste 700 de milioane de dolari, ȋn frunte aflȃndu-se  Real Madrid  și FC Barcelona, dupǎ transferurile lui James  Rodriguez și respectiv Luis Suarez. Pe locul al 3-lea ȋn Europa s-a aflat Serie A, cu 450 de milioane de dolari cheltuite, puțin ȋnaintea Bundesliga, campionatul german ȋn care s-au cheltuit doar 415 milioane de dolari. La mare distanțǎ, pe poziția a 5-a s-a aflat campionatul francez cu 165 de milioane de dolari cheltuite pe tranferuri.

Sistemul de reglementare a transferurilor din cadrul FIFA arată că 1.164 de jucători au fost transferaţi în cele cinci mari campionate europene în cursul perioadei de mercato de două luni. Potrivit mediarfax, aceste achiziţii de jucători reprezintă 85% din valoarea totală a sumei cheltuită în principalele 26 de campionate europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult