Acasa Sport-AutoSport Cehia a câştigat Cupa Davis (video)

Cehia a câştigat Cupa Davis (video)

scris de A.P.
3 afisari

Echipa de tenis a Cehiei a câştigat, la Praga, cea de-a 100-a finală a Cupei Davis, intrând în posesia Salatierei de argint după ce a întrecut, cu scorul general de 3-2, deţinătoarea trofeului, formaţia Spaniei.

Rafek Stepanek a adus victoria Cehiei în finala Cupei Davis

Radek Stepanek a adus victoria Cehiei în finala Cupei Davis

În ultimul meci, duminică, punctul victoriei finale a fost obţinut de veteranul ceh Radek Stepanek în faţa lui Nicolas Almagro, cu scorul de 6-4, 7-6 (0), 3-6, 6-3, după 3 ore şi 52 de minute de joc. În primul meci al zilei, Ferrer îl învinsese pe Berdych. Aceasta a fost a 100-a finală a Cupei Davis. Și nu trebuie să uităm un lucru: anul trecut, Cehia s-a menținut în Grupa Mondială după ce a trecut de România, la București.

Prin victoria, cu 3-2 în faţa Spaniei, deţinătoarea titlului, din a 100-a finală a Cupei Davis, consfinţită duminică în faţa a 14.500 spectatori prezenţi în Sala O2 din Praga, Cehia devine una dintre puţinele ţări care au reuşit ca în acelaşi an să domine tenisul la nivel de echipe naţionale şi la masculin, şi la feminin, întrucât şi-a adjudecat în 2012 şi Cupa Federaţiei.

Succesul final a fost obţinut de Radek Stepanek, cel mai vârstnic jucători din Top 50 ATP, la 34 de ani, care a dispus duminică cu 6-4, 7-6 (0), 3-6, 6-3 de Nicolas Almagro. Cehia a mai cucerit o dată Salatiera de argint în 1980, când era unită cu Slovacia, în 1980, astfel că se poate spune că pentru cehi este o premieră absolută. În schimb, Spania se afla în cautarea celui de-al 4-lea trofeu în ultimii 5 ani.

Am trăit întreaga mea carieră pentru a cunoaşte acest moment”, a spus la final Stepanek, nr. 37 mondial, care a avut, alături de Tomas Berdych, prima rachetă, o contribuţie importantă şi la dublu, punctul, probabil decisiv. După ce a primit trofeul, el l-a prezentat fostelor glorii locale, Ivan Lendl, omul cu masca de fier, care, însă, a lăcrimat în acest moment, Jan Kodes şi Jana Novotna. În tribune se aflau, de asemenea, părinţii lui Stepanek, precum şi soţia acestuia, fosta jucătoare Nicole Vaidisova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult