Acasa Sport-AutoSport Champions League: CFR Cluj a bătut pe Sporting Braga cu 3-1 (video)

Champions League: CFR Cluj a bătut pe Sporting Braga cu 3-1 (video)

scris de Z.V.
2 afisari

CFR  Cluj şi-a asigurat prezenţa în primăvara europeană, după ce a învins pe Sporting Braga cu scorul de 3-1 (3-1), marţi seara, în cadrul Grupei H a Ligii Campionilor la fotbal, pe stadionul ‘Dr. Constantin Rădulescu’ din Cluj-Napoca.

CFR Cluj - Sporting Braga

CFR Cluj - Sporting Braga

Portughezul Rui Pedro a reuşit o ”triplă” (7, 15, 33) pentru CFR, acestea fiind primele sale goluri în Champions League, golul echipei oaspete fiind înscris de Alan (17). Braga a jucat mai bine de o repriză în 10 oameni, după eliminarea lui Douglao (45).

Tactica adoptată de CFR, cu apărare solidă şi contraatac, a dat roade destul de repede, iar Rui Pedro a deschis scorul în min. 7, după ce Piccolo a trimis spre Rafael Bastos, iar brazilianul a deviat pentru portughez. Rui Pedro a majorat diferenţa în min. 15, când a reluat din cădere, după un contraatac purtat de Sougou. Braga a revenit rapid şi a redus scorul în min. 17, prin Alan, după o neatenţie a lui Rada. Eder a avut o şansă notabilă în min. 20, dar a nimerit plasa laterală. Rafael Bastos l-a întrebuinţat pe Beto, fostul său coechipier de la CFR, în min. 30, cu un şut de la marginea careului, dar lusitanul a respins. Peste numai trei minute, CFR a marcat din nou, prin acelaşi Rui Pedro, care a venit din linia a doua şi a reluat în plasă mingea trimisă înapoi de Sougou (33).

Senegalezul Sougou a mai avut o şansă bună, în min. 40, tot pe contraatac, dar şutul său s-a dus peste poartă. Braga a ratat şi ea, în min. 42, la un corner, când mingea reluată cu capul de Custodio, dar Ivo Pinto a respins de pe linia porţii. Braga a rămas în 10 în min. 45, când fundaşul Douglao l-a lovit cu cotul pe Rada şi a fost eliminat.

Cluj vs Braga 3:1 GOALS HIGHLIGHTS de UCL2410

În partea secundă, Braga a păstrat posesia superioară pe care a avut-o de-a lungul partidei, iar CFR a încercat să dea lovitura de graţie pe contraatac sau la fazele fixe. Luis Alberto (54) a tras bine, dar Beto a reţinut, după care Alan a replicat (57) cu un şut puţin peste transversală. Rafael Bastos (59) a avut un contraatac bun, dar şutul său la colţul scurt a fost deturnat de Beto în corner. Braga a fost periculoasă în min. 77, când şutul lui Alan a fost respins de Felgueiras, iar Mossoro a reluat în plasă, dar se afla în poziţie de ofsaid. Camora a avut şansa de a închide meciul, la capătul unui contraatac, dar mingea expediată de el a lovit bara (80). Camora a mai trimis o dată mingea în bară, deviată de Beto (82). După câteva faze fixe periculoase ale oaspeţilor, Aguirregaray şi Kapetanos (90) au creat din nou pericol la poarta lui Beto.

CFR a obţinut o victorie meritată, o premieră pentru ardeleni fiind faptul că reuşesc două succese în aceeaşi grupă a competiţiei. Rui Pedro este primul jucător care a marcat trei goluri într-un meci pentru o echipă românească în Liga Campionilor. CFR Cluj va juca ultimul meci din grupă pe Manchester United, pe 5 decembrie, pe ”Old Trafford”. CFR are asigurată calificarea în şaisprezecimile de finală ale Europa League, având în vedere că Galatasaray a învins pe Manchester United cu 1-0, dar păstrează şi şanse teoretice de a avansa în optimile Champions League.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult