Acasa Sport-AutoSport Champions League. Tragere la sorţi, semifinale

Champions League. Tragere la sorţi, semifinale

scris de C.S.
4 afisari

FC Barcelona o va întâlni pe Bayern Munchen, în timp ce Juventus Torino va înfrunta deținătoarea trofeului, Real Madrid, în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, potrivit tragerii la sorți efectuate vineri, la Nyon (Elveția).

Rezultate tragere la sorți  Champions League.

Rezultate tragere la sorți Champions League.

În manșa întâi, Juventus o va întâlni acasă pe Real, pe 5 mai, returul urmând să se joace pe 13 mai, la Madrid.

Meciul tur Barcelona — Bayern va avea loc pe 6 mai, iar returul este programat pe 12 mai, la Munchen.

Finala competiției este programată în data de 6 iunie, la Berlin, pe Olympiastadion, care are o capacitate de 70.500 locuri.

Barca și Bayern s-au înfrunta în opt rânduri în cupele europene, toate după 1996. Cele mai recente confruntări au avut loc în semifinalele ediției 2012/13, când Bayern s-a impus cu 4-0 la Munchen și cu 3-0 pe Camp Nou, cea mai mare diferență totală de scor într-o semifinală Champions League. Bayern a câștigat în trei din cele patru vizite ale sale la Barcelona.

Va fi, totodată, un duel între fosta și actuala echipă a spaniolului Josep Guardiola, care a făcut istorie pe banca grupării catalane.

Pentru Juve va fi prima semifinală de Champions League după o pauză de 12 ani, dar în 2003 torinezii câștigau dubla cu Real Madrid cu 4-3 la general.

Real și Juve au fost adversare prima oară în sferturile Cupei Campionilor Europeni din 1962, madrilenii mergând mai departe după un al treilea meci, câștigat cu 3-1, după ce în primele două manșe fiecare echipă se impusese cu 1-0. Bilanțul general este echilibrat, cu opt victorii pentru Real și 7 pentru Juventus.

Real Madrid deține recordul de trofee în competiție, 10, și îl vizează pe al 11-lea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult