Acasa Sport-AutoSport Champions League. Viitorul – APOEL Nicosia, scor 1-0 (video)

Champions League. Viitorul – APOEL Nicosia, scor 1-0 (video)

scris de Z.V.
87 afisari

FC Viitorul Constanța a învins formația cipriotă APOEL Nicosia cu scorul de 1-0, miercuri seara, pe Stadionul Central al Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu, în prima manșă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal.

Viitorul - APOEL Nicosia

Viitorul – APOEL Nicosia

La debutul său în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent, echipa antrenată de Gheorghe Hagi s-a impus prin golul marcat de fundașul Cristian Ganea (75), o reușită splendidă, o execuție perfectă din lovitură liberă, care l-a lăsat spectator pe portarul Waterman.

A fost primul gol al Viitorului în cupele europene și totodată prima victorie a echipei înființate de Gică Hagi.

Succesul, care putea fi și mai clar, a fost umbrit de eliminarea lui Țucudean în prelungirile partidei, pentru o intrare dură, dar pentru minge, la portarul Waterman.

Campioana României a dominat prima jumătate de oră a partidei și și-a creat numeroase situații de gol, undele foarte mari. Rueda (6) a respins salvator din fața porții centrarea lui Cicâldău, dar APOEL a replicat prin Vinicius (9), al cărui șut a fost reținut de Rîmniceanu.

Benzar (14) a pătruns bine și a șutat pe lângă poartă. Țucudean (15) a ratat una dintre cele mai mari ocazii ale constănțenilor, a rămas singur cu portarul, dar nu a reușit să îl învingă pe Waterman. Herea a încercat un șut (17), dar a fost blocat de fundașii lui APOEL. Benzar (19) a șutat peste poartă din careu, iar Boli (20) a reluat cu capul pe lângă poartă.

O situație notabilă a avut De Camargo (23), la poarta cealaltă, cu un șut din întoarcere, peste țintă, însă.

Țucudean (24) a fost deposedat in extremis de Milanov, fostul fundaș al Vasluiului, apoi Țîru a tras în Nuno Morais (25).

Rîmniceanu (30) a respins șutul din unghi al lui De Camargo, iar la ciprioților, șutul deviat al lui Benzar a fost prins de Waterman (31).

Prime repriză s-a încheiat cu o ocazie mare a lui Țîru (45+1), care a reluat milimetric pe lângă poartă, cu capul, după un corner.

Repriza secundă a fost mai echilibrată și cu mai puține faze de poartă, dar totuși Viitorul și-a creat câteva oportunități notabile. Țucudean (57) a șutat din întoarcere, însă Waterman a respins în corner.

FC Viitorul a marcat în min. 75, din lovitură liberă Ganea de la aproape 30 de metri, cu o execuție formidabilă, fără replică pentru Waterman.

Coman a avut și el șansa golului, a pătruns foarte bine, dar a șutat puțin peste poartă (84).

Cea mai bună performanță din istoria clubului APOEL s-a înregistrat în sezonul 2011-2012 al Ligii Campionilor, când echipa din Insula Afroditei a atins sferturile de finală.

Manșa secundă dintre APOEL și FC Viitorul va avea loc pe 2 august, la Nicosia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult