Acasa Sport-AutoSport UPDATE – Chiajna a câştigat la TAS. Echipa Rapid va fi exclusă din Liga 1. Steaua – Rapid nu se mai dispută

UPDATE – Chiajna a câştigat la TAS. Echipa Rapid va fi exclusă din Liga 1. Steaua – Rapid nu se mai dispută

scris de Șt. C
5 afisari

UPDATE- Partida Steaua – Concordia Chiajna, programată sâmbătă, de la ora 21.00, în etapa a III-a a Ligii I, a fost amânată pentrui o dată ce va fi stabilită ulterior, anunţă site-ul oficial al LPF.

UPDATE – FC Steaua Bucureşti anunţă că, în urma deciziei TAS de a retrograda FC Rapid în Liga a II-a, echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf va juca sâmbata, de la ora 21.00, împotriva CS Concordia Chiajna, partida contând pentru etapa a III-a a Ligii I.

Derby-ul etapei a 3-a din Liga 1, dintre Steaua şi Rapid, programat sâmbătă, de la ora 21:00, în direct la Digi Sport 1, nu se va mai disputa!

Rapid, exclusă de UEFA din competiţiile europene

Rapid are probleme

TAS a dat dreptate Concordiei Chiajna, după memoriul depus în urma deciziei de disputare a barajului de rămânere în Liga 1 cu Rapid.

„Ştiam că aşa se va întâmpla. Lumea zicea că sunt nebun, dar eu mă bazam pe lucruri concrete. În această dimineaţă am fost anunţaţi de avocat şi de cei de la TAS că am câştigat. Rapid nu avea cum să continue în Liga 1, deoarece nu a primit licenţă de funcţionare pentru această categorie.

Rămâne să vedem ce decide federaţia. FRF e obligată să ne repună în drepturi şi să retrogradeze Rapidul”, a declarat antrenorul Concordiei, Ionuţ Chirilă, în exclusivitate pentru digisport.ro.

Astfel, deşi Rapid a câştigat barajul cu Chiajna cu scorul de 2-1, conform regulamentului, într-o astfel de situaţie giuleştenii urmează să fie retrogradaţi în Liga a II-a, în timp ce locul lor în Liga I ar urma să fie luat de Concordia ChiajnaDecizia trebuie pusă în practică de către federaţie. Legat de meciul Steaua – Rapid, hotărârea va fi luată de Comitetul de Urgenţă din care fac parte Mircea Sandu, Octavian Goga şi Dumitru Dragomir.

Iniţial, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins memoriul înaintat de clubul Concordia Chiajna împotriva desfăşurării barajului pentru menţinerea în Liga 1, astfel că Rapid a fost înscrisă în primul eşalon şi a disputat deja meciurile din primele două etape, cu FC Vaslui (1-2) şi Viitorul (1-1).

Iată conţinutul integral al hotărârii „TAS 2013/A/3247 CS Concordia Chiajna împotriva Federaţiei române de fotbal&SC FC Rapid SA”:

„1. Apelul introdus pe 11 iulie 2013 de către CS Concordia Chiajna împotriva deciziei luate de Comitetul executiv al Federaţiei române de fotbal pe 6 iulie 2013 de a se disputa un meci de baraj (knock-out game) între CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA este admis.

2. Decizia luată de Comitetul executiv al Federaţiei române de fotbal pe 6 iulie 2013 cu privire la meciul de baraj între CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA este anulată.

3. Federaţia română de fotbal este obligată să califice şi să înregistreze CS Concordia Chiajna în Prima Divizie a Campionatului românesc pentru sezonul 2013/2014 în locul SC FC Rapid SA.

4. Costurile arbitrajului, ce urmează a fi stabilite, vor fi plătite de Federaţia română de fotbal.

5. Federaţia română de fotbal este obligată să plătească CS Concordia Chiajna suma totală de 5.000 de franci elveţieni (cinci mii de franci elveţieni) drept contribuţie pentru acoperirea cheltuielilor legate de această procedură de arbitraj.

6. Orice moţiune sau cerere în această cauză va fi respinsă.

Dată la Lausanne, Elveţia
2 august 2013”
Hotărârea TAS este semnată Marco Balmelli, arbitru unic.

3 comentarii

digital 02-08-2013 - 14:10

mizerii ordinare, dacă se știa că echipele sunt cu probleme, nu trebuiau luate în calcul până ce nu și le rezolvau într-un anume fel!
porcii de la FRF și nea mitică priapistul, ar trebui să înfunde pușcăria și să plătească de să li se usuce neamurile!

Camelutza 02-08-2013 - 17:04

Acest joc barbar ar trebui desfiintat pentru ca barbatii sa se mai ocupe si ei de copiii, de familie, de facut citeceva prin casa. Barbatii romani au numai patru activitati marai si late: mincare, bautura, munca su fotbal, ca in rest, nu fac absolut nimic. E jenant sa vezi cum lumea moare de foame, de griji, de greutati, iar in fotbal se deruleaza sume fabuloase de bani necontabilizate, netaxate, nestiute, de catre infractori care se lafaie in libertate in casoaie cit palatele, inconjurati de pipite si de badigarzi, fiind invitati la toate televiziunile ca sa-i vedem noi cum isi dau aere de mitocani.

Tom Cc 02-08-2013 - 21:39

DE CE SA FIE DESFIINTAT Cameluta ??? Pt ca barbatelul tau sta toata ziulica si se benocleaza la fotbal ?? ESTI CULMEA !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult