Acasa Sport-AutoSport Chivu, la Minsk: Traiesc intr-o tara pe care incep sa o inteleg din ce in ce mai putin

Chivu, la Minsk: Traiesc intr-o tara pe care incep sa o inteleg din ce in ce mai putin

scris de Ziua Veche
3 afisari

Capitanul echipei nationale a Romaniei, Cristian Chivu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca selectionerul Razvan Lucescu este unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-a avut reprezentativa „tricolorilor” si i se pare incorect ca tehnicianul sa fie acuzat pentru meciul cu Albania.


„Am venit aici dupa o perioada in care am decis sa tac, pentru ca ma cuprinsese o lehamite. Vreau sa spun ca mi se pare incorect ca Razvan Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-a avut vreodata echipa nationala, sa fie umilit. Am si avem onoare, lucram cu unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-a avut nationala. Sunt aici pentru a-mi si a ne asuma rezultatul cu Albania si pentru a intelege ca nu este vina antrenorului pentru ca am avut 1-0 in minutul 80 si am luat gol dintr-o faza fixa”, a spus Cristian Chivu, cu ochii in lacrimi, conform prosport.ro.

Chivu a mentionat ca nu renunta la convocarile la nationala Romaniei pentru ca el crede in valoarea echipei. „Traiesc intr-o tara pe care incep sa o inteleg din ce in ce mai putin. imi era usor sa renunt, imi spuneau oamenii ca as putea sa-mi bag picioarele si sa traiesc linistit acasa alaturi de sotie si de copii, dar sunt aici pentru ca eu cred in nationala Romaniei„, a mai spus el in cadrul conferintei sustinute la Minsk, alaturi de selectionerul Razvan Lucescu.

Reprezentativele Belarusului si Romaniei se vor intalni marti, la Minsk, de la ora 20.30, in etapa a doua a Grupei D din preliminariile Campionatului European 2012.

0 comentariu

oblioo 31-08-2010 - 00:52

Dupa 20 de ani de la caderea odiosului si criminalului regim ceausist, vremurile bune au venit si in Romania. Silviu Brucan a prezis cu precizie de ceasornicar elvetian. Toate acestea au fost posibile prin perseverenta romanului obisnuit. Au existat si momente de cumpana, precum tentativa de suspendare de catre cei 322 de parlamentari nemernici, dar romanii au demonstrat la referendum ca stiu sa voteze corect. Presedintele Traian Basescu a demonstrat ca stie de ce rade. A avut si momente de crispare, cand a venit vorba de pensii, spre exemplu. Dar ce a fost a trecut, a inceput o Revolutie si Romania se va schimba total pana va deveni de nerecunoscut. Let the good times roll !! La Bucuresti este sarbatoare !!!

De joi până duminică Bucureştiul va fi capitala „Lumii idiş”.

ntre 2-5 septembrie se va desfăşura la Bucureşti Festivalul internaţional de limbă si cultură idiş „Yddisher Velt” (Lumea idişului). Evenimentul organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, cu sprijinul Ministerului Culturii, Departamentului pentru Relaţii Interetnice şi Fondului European Evreiesc, aduce în atenţia publicului o limba şi o cultură emblematice pentru viaţa evreiască din România şi estul Europei, dar din păcate din ce în ce mai puţin cunoscute. In cadrul festivalului vor avea loc spectacole de teatru in limba idiş, concerte de muzică klezmer, proiecţii de filme documentare si expuneri despre universul culturii idiş, după următorul program:

Joi, 2 septembrie 2010

10.30 – Teatrul Evreiesc de Stat

Deschiderea oficială a Festivalului – Conferință de presă

12.00 – Teatrul Evreiesc de Stat

De la ”Pomul Verde” la Broadway – Conferință – Moderator: Regizor Harry Eliad

oblioo 31-08-2010 - 00:55

Teatrul idiș în România (Regizor Harry Eliad) Y Muzica evreiască în producțiile teatrale (Ing. Adrian Cuperman) Y De ce avem nevoie de un teatru în idiș (Regizor Andrei Munteanu) Y De la Iași la New York (Regizor Radu Gabrea)

16.30 – Cinematograful “Union”

„Şi s-au dus ca vântul…” – povestea Teatrului Barașeum

Film documentar – Prezintă Regizor Radu Gabrea

19.30 – Teatrul Evreiesc de Stat

Spectacol de teatru

Proștii din Helem – de Moișe Gerșenzon, Teatrul Evreiesc de Stat

Vineri, 3 septembrie 2010

10.00 – Centrul Comunitar Evreiesc (JCC – Bucuresti)

Ştetl-ul şi lumea sa – Conferință – Moderator: Regizor Erwin Șimșensohn

Cultura Ștetl-ului în România (Prof.Dr. Liviu Rotman) Y Bucovina evreiasca (Dr.Emil Rennert – Austria) Y Redescoperirea idişland-ului în România (Dr. Simon Geissbühler, Elveția) Y Hasidism si isihasm: repere, filiatii, legaturi (Dr. Madeea Axinciuc) Y Pictura murală a sinagogilor din Moldova (Dr. Măriuca Stanciu)

16.30 – Cinematograful “Union”

Itzic Manger, Film documentar – Prezintă Regizor Radu Gabrea

Sâmbătă, 4 septembrie 2010

10.00 – Centrul Comunitar Evreiesc (JCC – Bucuresti)

Yiddișland – Conferință – Moderator: Dr. Aurel Vainer

Limba idiș – trecut și prezent – de la mammelushn la arta (Dr. Harry Kuller) Y Iddișland: cultură și identitate politică în presa idiș de la sfârșitul sec. 19 din România (Dr. Augusta Radosav – Cluj) Y Limba idiș – sursă de suport moral în timpul Holocaustului (Dr.Lya Beniamin) Y Amintiri despre idiș, dintr-un ștetl (Dr. Aurel Vainer)

16.00 – Centrul Comunitar Evreiesc (JCC – Bucuresti)

Mammelușn – Conferință – Moderator: Dr. Jose Blum

oblioo 31-08-2010 - 00:57

Traduceri în limba română din literatura clasică idiș (Dr. Camelia Crăciun) Y Pereț- un mare scriitor în idiș (Ghidu Brukmaier) Y De la La Fontaine la Eliezer Șteinberg (scriitor Carol Feldman)

19.00 – Teatrul Evreiesc de Stat

Spectacol de teatru

“Alein ist die Neshume rein” – „Singur, sufletul este pur”

Yaakov Bodo & Misha Blecharovitz – Yiddishpiel Theater – Israel

19.00 – Green Hours 22 Club Jazz Café

Concert Vienna Klezmer Band (Austria)

Duminică, 5 septembrie 2010 – “Ziua europeană a culturii Iudaice”

11.00 – Muzeul Țăranului Român

Concert Hakeshet Klezmer Band (Romania) Y Spectacol de dansuri evreiești – Ansamblul ”Hora” (Romania) Y Concert Mames Babegenush Klezmer Band (Danemarca)

17.30 – Muzeul Țăranului Român

Concert Mazel Tov Klezmer Band (Romania) Y Concert Preβburger Klezmer Band (Slovacia)

20.30 – Centrul Comunitar Evreiesc (JCC – Bucuresti)

Spectacol de teatru

Yiddish Experience

Maia Morgenstern & Radu Captari

r. alex 01-09-2010 - 11:54

Pe internet in sait-urile institutiilor de stat : numai in jud. ILFOV, zone de vile, d-l. Gadina Constantin, pres. al Asociatiei de revolutionari Jilava “89 (a celor cu multe drepturi si lunar peste 30 milioane indemnizatie) a primit de peste 7 ori teren intravilan (vandute la acesta data) iar ultracentral peste 5 spatii cu suprafata de peste 35 ori spatii comerciale (in curs de cumparare sau cumparate – unele de la Prim. Bucuresti altele de la Prim.Sect.1 – pe care le jongleaza intre Asociatie, SRL-u cu acelasi nume, persoana sa), si mai are in curs de primit ALTE 2 SPATII, se presupune si alte terenuri.
Pe internet pe spatial presei on-line apar si alte “lucruri” si CHIAR PE SAIT-uril REVOLUTIONARILOR. Se pare ca mai sus numitul “s-a descurcat” dar n-a dat si mai departe, in sau la gasca.
Domnilor, daca de peste 2 ani cazul de mai sus este semnalat, si nimeni nu ia nici o masura, daca se semnaleaza ca se pierd de la buget miliarde de euro, UNI ASA ZISI REVOLUTIONARI FIIND CHIAR NENASCUTI LA REVOLUTIE, ASTA IN PERIOADA DE CRIZA, CAND SE REDUC SALARIILE CU 25 %, SE DAU OAMENI AFARA, ACESTI OAMENI TRAIESC IN FALS SI HUZUR, PE SPATELE CELORLATI ?
Oare cine-i de vina, oare de ce nu se ia nici o masura, oare cei de sus ce interese au sa mentina situatia ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult