Ciclism: Tony Martin îşi păstrează tricoul curcubeu la contratimp | Ziua Veche
Acasa Sport-AutoSport Ciclism – Campionatul Mondial: Tony Martin îşi păstrează tricoul curcubeu la contratimp

Ciclism – Campionatul Mondial: Tony Martin îşi păstrează tricoul curcubeu la contratimp

scris de Laurentiu Banches
18 afisari

Germanul Tony Martin a dovedit încă o dată că este cel mai bun contratimpist din lume şi a obţinut victoria la Campionatul Mondial de la Valkenburg în proba de contratimp individual.

Campionatul Mondial - Valkenburg: Tony Martin castiga a doua medalie de aur la contratimp individual (foto:velonews.com)

Tony Martin a câştigat cel de-al doilea aur al său la această probă după cel de anul trecut de la Copenhaga şi a adus Germaniei a 5-a medalie la acestă probă, depăşind astfel Elveţia, care are patru titluri prin Fabian Cancellara, marele absent de la această competiţie. Tony Martin a făcut parte şi din echipa Omega Pharma Quickstep care a câştigat duminică, tot la Valkenburg, proba de contratimp pe echipe, învingând atunci formaţiile BMC Racing şi Orica GreenEdge.

Pe locul doi în această competiţie s-a clasat un membru al echipei BMC Racing, Taylor Phinney, care poate fi considerat şi unul din responsabilii pentru obţinerea doar a locului 2 de BMC, acesta rămând în spatele coechipierilor săi Tejay Van Garderen, Philippe Gilbert şi Alessandro Ballan pe celebra căţărare Cauberg de la Valkenburg. Locul al treilea a revenit în mod surprinzător bielorusului Vasil Kyrienka care a terminat însă la mare distanţă de Martin şi Phinney. Învingătorul din Vuelta, Alberto Contador a încheiat abia pe locul al 9-lea fiind depăşit pe parcurs de Martin care a pornit după el la start.

Top 10 – Contratimp individual Campionatul Mondial 2012

1          Tony Martin (Germany)          0:58:38.76

2          Taylor Phinney (United States Of America)    0:00:05.37

3          Vasil Kiryienka (Belarus)       0:01:44.99

4          Tejay Van Garderen (United States Of America)           0:01:49.37

5          Fredrik Carl Wilhelm Kessiakoff (Sweden)       0:01:50.56

6          Dmitriy Gruzdev (Kazakhstan) 0:01:56.44

7          Jan Barta (Czech Republic)       0:02:12.49

8          Alex Dowsett (Great Britain)     0:02:26.06

9          Alberto Contador Velasco (Spain)      0:02:30.00

10        Adriano Malori (Italy)   0:02:40.54

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult