Acasa rss 1asig Ciclism. A inceput Marea Buclă – Turul Frantei

Ciclism. A inceput Marea Buclă – Turul Frantei

scris de L.M.
5 afisari

Turul Frantei, cea mai asteptata cursa ciclista a sezonului, a debutat, sambata, la Leeds in Marea Britanie. Este pentru a 20-a oara cand startul Marii Bucle este dat in afara Hexagonului.

Ciclism. A inceput Marea Buclă - Turul Frantei

Ciclism. A inceput Marea Buclă - Turul Frantei

Sambata, 5 iulie, caravana celor 198 de ciclisti, de la 22 de echipe, a pornit la drum in editia 101 a Marii Bucle. Pentru a doua oara, dupa editia din 2007, rutierii vor strabate primele trei etape pe teritoriul Marii Britanii. Traseul va avea 21 de etape si va masura 3664 kilometri, cu sase runde montane, dintre care cinci cu finaluri in catarare si un singur contratimp, in penultima, de 54 kilometri, intre Bergerac si Perigueux. Turul Frantei se va incheia, conform traditiei la Paris, pe Champs Elysee, de data asta in ziua de 27 iulie.

La start sunt aliniati trei fosti castigatori, Chris Froome, Alberto Contador si Andy Schleck, insa dupa rezultatele din acest sezon lupta pentru tricoul galben se va da intre primii doi. Froome a castigat cursa in 2013 fara rival practic si se anunta o nuca tare de spart si in acest an. Contador are doua tururi in palmares, iar in 2013 a suferit una dintre marile infrangeri ale carierei. Spaniolul a aratat insa in acest o fomar care da motive de speranta pentru fanii sai pentru un nou succes in Marea Bucla. Cel supranuit „Pistolarul” a triumfat in Tirreno-Adriatico si Turul Tarii Bascilor, clasandu-se pe doi in Turul Cataluniei si Criteriul Dauphine, cand a reusit sa-l invinga in lupta directa pe Froome.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult