Acasa Sport-AutoSport Ciclism: Jens Voigt – 51,115 km, noul record mondial al orei

Ciclism: Jens Voigt – 51,115 km, noul record mondial al orei

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Germanul Jens Voigt a reușit sǎ doboare joi, 18 septembrie, pe velodromul din Grenchen, Elveția, recordul mondial al orei deținut de 9 ani de zile de cehul Ondrej Sosenka.

Ciclism: Jens Voigt - 51,115 km, noul record mondial al orei (foto:theguardian.com)

Ciclism: Jens Voigt – 51,115 km, noul record mondial al orei (foto:theguardian.com)

Ciclistul german de 43 de ani care se va retrage dupǎ aceastǎ reușitǎ a bǎtut cu 1,415 km vechiul record și a stabilit o performanțǎ ce ar putea rǎmȃne ȋn top o bunǎ perioadǎ de timp avȃnd ȋn vedere cǎ este una dintre cele mai mari diferențe din istoria de 121 de ani a recordului mondial al orei. Ȋn cei 17 de ani carierǎ Jens Voigt a rǎmas ȋn inimile fanilor ȋndeosebi pentru evadǎrile sale din marile tururi și pentru modul ȋn care și-a ajutat mereu liderii echipelor din care fǎcea parte.

Germanul nu este cunoscut drept un ciclist de velodrom, acest lucru lucru și vȃrsta la care a depǎșit acest record fac din performanța sa una cu atȃt mai impresionantǎ. Primul record mondial al orei a fost stabilit de creatorul Turului ciclist al Franței, Henri Desgrange, pe le 11 mai 1893 , la Paris, pe velodromul Buffalo, acesta realizȃnd atunci 35,325 km.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult