Scarponi suspendat de Lampre pentru legături cu medicul Ferrari | Ziua Veche
Acasa Sport-AutoSport Ciclism: Michele Scarponi a fost suspendat de echipa sa Lampre pentru legăturile cu medicul Ferrari

Ciclism: Michele Scarponi a fost suspendat de echipa sa Lampre pentru legăturile cu medicul Ferrari

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Câştigătorul Turului Italiei din 2011, după suspendarea lui Contador pentur dopaj, Michele Scarponi a fost suspendat de echipa sa Lampre pentru relaţia cu Michele Ferrari.

Michele Scarponi, suspendat de Lampre pentru contractele cu medicul Ferrari (foto:24.com)

Lampre deţinea informaţii că liderul său Michele Scarponi ar fi avut contracte cu medicul Michele Ferrari, care a fost radiat pe viaţă din ciclism la începutul verii de USADA (Agenţia americană antidoping). Ataşsatul de presă de la Lampre a declarat, potrivit cyclingnews.com că „Noi ne-am urmat politica medicală internă, iar Scarponi a fost suspendat de către medicul echipei, Carlo Guardascione”, suspendarea fiind începută după ce Michele a publicat un comunicat în care a recunoscut că a făcut un examen medical în prezenţa lui Ferrari. Cu toate acestea pe site-ul grupării italiene, aceasta anunţă că „”Nu vom lua o sancţiune definitivă decât la încheierea procedurii disciplinare”.

Turul Italiei din 2011 a fost câştigat de Michele Scarponi la masa verde după ce spaniolul Alberto Contador a fost suspendat după ce a fost depistat cu sibutramină la un test anti-doping din Turul Franţei 2010. Scandalurile şi veştile proaste par să se ţină lanţ în lumea ciclismului după ce Lance Armstrong a fost deposedat de cele 7 Tururi ale Franţei câştigate în urma anchetei USADA, care a arătat că americanul se ocupa de o adevărată reţea de dopaj. La scurt timp după, un sponsor cu o mare tradiţie în ciclism, olandezii de la Rabobank au anunţat că nu vor mai finanţa echipa de ciclism, iar în urmă cu câteva zile a fost făcută publică o corespondenţă între Aleksandr Vinokurov şi Aleksandr Kolobnev, care arată că primul i-ar fi oferit mită 150.000 de euro pentru a se lăsa învins în clasica Liege-Bastogne-Liege din 2010.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult