Acasa Sport-AutoSport Ciclism: Tom Boonen a câştigat Turul Flandrei

Ciclism: Tom Boonen a câştigat Turul Flandrei

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Ciclistul belgian Tom Boonen a câştigat pentru a treia oară în carieră Turul Flandrei, egalând recordul deţinut de Achiel Buysse, Eric Leman, Fiorenzo Magni şi Johan Museeuw.

Boonen invingandu-l pe Pozatto (foto:cyclingnews)

În cea de-a doua cursă-monument a sezonului, desfăşurată duminica 1 aprilie, era aşteptat un duel similar cu cel din 2010 între elveţianul Fabian Cancellara (echipa Radioshack-Nissan) şi Tom Boonen (Omega Pharma-Quickstep), însă elveţianul a căzut cu 62 de km înainte de final şi nu a mai putut continua cursa. Belgianul devenit mare favorit după ieşirea lui Cancellara din cursă s-a distanţat împreună cu italienii Alessandro Ballan (BMC Racing) şi Filippo Pozatto (Farnesse Vini-Selle Italia) pe penultima căţărare a cursei şi i-a învins pe aceştia în cele din urmă la sprintul final. Pe locul doi a venit Filippo Pozatto, care a confirmat astfel forma bună în care se află, fostul campion mondial şi câştigator al cursei Alessandro Ballan, terminând cursa abia pe locul trei, deşi el a fost cel care a iniţiat atacul pe penultima căţărare.

La o distanţă de 38 de secunde după cei trei a sosit un grup de urmăritori condus de coechipierul lui Ballan, belgianul Greg van Avaermaet şi de fenomenul slovac Peter Sagan (Liquigas), care au terminat pe locurile 4 şi 5. Sagan arată că nu este încă pregătit să câştige o mare clasică, dar obţine în acelaşi timp două rezultate remarcabile pentru cei doar 22 de ani ai săi în deputul acestui sezon,locul 4 în Milano-San Remo şi locul 5 în Turul Flandrei. În primul monument ciclistic al sezonului, cursa Milano-San Remo, s-a impus australianul Simon Garrans (GreenEdge), devansându-l pe ghinionistul elveţian Fabian Cancellara şi pe coechipierul lui Sagan, italianul Vincenzo Nibali. Săptămâna viitoare se va desfăşura cursa Paris-Roubaix, cea de-a treia mare cursă clasică a sezonului. Tom Boonen va fi cu siguranţă printre favoriţii cursei pe pavate din Franţa, Cancellara fiindu-i principalul adversar în cazul în care va scăpa de accidentare, lista favoriţiilor mai conţinându-i pe norvegianul Thor Hushovd (BMC Racing), spaniolul Juan Antonio Flecha (Sky Procycling) şi olandezul Bjorn Leukemans (Vacansoleil)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult