Ciclismul şi Badmintonul afectate de situaţia din Asia de Est | Ziua Veche
Acasa Sport-AutoSport Ciclismul şi Badmintonul afectate de situaţia tensionată din Asia de Est

Ciclismul şi Badmintonul afectate de situaţia tensionată din Asia de Est

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Echipa japoneză de ciclism Aisan a fost exclusă din Turul Chinei, iar jucătorii chinezi de badminton s-au retras de la Openul Japoniei din cauza disputelor privind insulele Senkaku/Diaoyu.

Ciclismul şi Badmintonul afectate de divergentele dintre China si Japonia (Foto:cyclingnews.com)

Vicepreşedintele Federaţiei japoneze de badminton, Yoshio Sekine, a confirmat marţi, 18 septembrie, că jucătorii din China s-au retras de la această competiţie. Cu toate că regretă această deciziei, Yoshio Sekine, a precizat, potrivit Agerpres, că la competiţie vor participa mai mulţi sportivi de valoare astfel că succesul acesteia nu va fi afectat.

Preşedintele Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), Pat McQuaid a anunţat la rândul său că din cauza crizei apărute, echipa japoneză de ciclism Aisan a fost exclusă din Turul Chinei. Acesta nu a exclus şi posibilitatea ca o măsură similară să fie luată şi în cazul Turului Beijingului ce se va desfăşura între 9 şi 13 octombrie, dacă situaţia privind insulele Senkaku, numite Diaoyu de către chinezi nu va fi soluţionată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult