Acasa Sport-AutoSport Cine este cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă

Cine este cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă

scris de C.S.
0 afisari

Biatlonistul Ole Einar Bjoerdalen a devenit, miercuri, la 40 de ani, după proba de ştafetă mixtă, câştigată de reprezentativa Norvegiei, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă, cu 13 trofee.

Biatlonistul Ole Einar Bjoerdalen, cel mai medaliat sportiv din istoria Olimpiadei de Iarnă.

Bjoerndalen l-a depăşit astfel pe compatriotul său, fondistul Bjoern Daehlie în fruntea clasamentului, cei doi având câte 12 medalii câştigate la Jocurile Olimpice.

Ole Einar Bjoerndalen a obţinut în cursa de miercuri cea de-a opta medalie de aur, care li se adugă celor patru de argint şi una de bronz.

El a făcut echipă cu Tora Berger, Tiril Eckhoff şi Emil Hegle Svendsen. Ştafeta norvegiană a fost cronometrată cu timpul de o oră, nouă minute şi 17 secunde.

Medalia de argint a fost obţinută de echipa Cehiei (Veronika Vitkova, Gabriela Soukalova, Jaroslav Soukup şi Ondrej Moravec), care a avut o întârziere de 32,6 secunde.

Medalia de bronz a fost câştigată de echipa Italiei (Dorothea Wierer, Karin Oberhofer, Dominik Windisch şi Lukas Hofer), care a ajuns cu 58,2 secunde mai târziu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult