Acasa Sport-AutoSport CIO: Jocurile Olimpice din 2020 nu vor avea loc la Baku

CIO: Jocurile Olimpice din 2020 nu vor avea loc la Baku

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a hotărât ca în lupta pentru Jocurile Olimpice de vară din 2020 să rămână doar Tokyo, Madrid şi Istanbul.

Doar Madrid, Istanbul si Tokyo au ramas in lupta pentru gazduirea JO din 2020

Decizia CIO de miercuri seara din oraşul canadian Québec face ca oraşele Baku (Azerbaidjan) şi Doha (Qatar) să fie excluse din cursa pentru organizarea JO din 2020, întrucât nu prezintă garanţiile necesare unei bune organizări a Jocurilor Olimpice. Astfel, conform Agerpres, pe baza dosarului de candidatură şi prin rapoartele experţilor săi, comisia CIO a decis ca în cursă să rămână doar Tokyo, Madrid şi Istanbul.

Capitala Turciei se află deja la a patra candidatură consecutivă pentru organizarea JO din 2000, în timp ce capitalele Spaniei şi respectiv Japoniei au mai candidat şi pentru organizarea JO din 2016, pentru care a fost aleasă câştigătoare Brazilia cu oraşul Rio de Janeiro. Organizatoarea JO de vara din 2020 va fi alesă în luna septembrie a anului 2013 în oraşul argentinian Buenos Aires.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult