Acasa Sport-AutoSport Clubul CFR Cluj, penalizat cu 24 de puncte, a intrat în insolvenţă

Clubul CFR Cluj, penalizat cu 24 de puncte, a intrat în insolvenţă

scris de Șt. C
15 afisari

Clubul CFR 1907 Cluj a fost penalizat cu 24 de puncte de către Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal, în ședința sa de miercuri, din cauza neachitării datoriilor către mai mulți jucători, a anunțat site-ul LPF.

cfr clujFormația ardeleană a fost sancționată cu câte patru puncte, în urma neexecutării hotărârilor luate de Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (NSL), pentru datorii în cazul foștilor săi jucători Ionel Stana, Laszlo Sepsi, Vasile Maftei (în două spețe), Claudiu Voiculeț și Ioan Hora.

Totodată, clubului CFR Cluj i s-a interzis dreptul de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar.

”În baza art. 24.C.1.b din RSTJF se sancționează clubul FC CFR 1907 Cluj cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea a 4 puncte, din care, pentru perioada 25.12.2014 — 08.01.2015, 2 puncte, și pentru perioada 09.01.2015 — 23.01.2015, 2 puncte”, sună decizia comisiei în fiecare din cele șase spețe.

În plus, clubul din Gruia riscă și alte sancțiuni, după ce a fost amendat cu 21.000 de lei și a primit un termen de grație de cinci zile pentru stingerea datoriilor și punerea astfel în aplicare a hotărârilor CNSL în cazul litigiilor cu jucătorii Damjan Djokovic, Liviu Ganea și Felice Piccolo. În alte două cazuri, ale jucătorilor Rui Pedro și Javier Velayos, comisia a decis să acorde termen data de 11 februarie.

În urma acestei depunctări, CFR Cluj ajunge de pe locul al doilea (cu 34 puncte) pe ultima poziție a clasamentului, 18, cu doar 10 puncte. 

Tribunaul Specializat Cluj a aprobat cererea celor de la CFR Cluj de a intra in insolventa, dupa cum anunta Mediafax. Conform hotararii instantei, termenul limita pentru depunerea cererilor de admitere a creantelor este 23 martie. Tabelul definitiv al creantelor va fi afisat pe 8 mai 2015, cand va fi si urmatorul termen in cadrul dosarului, mai precizeaza sursa citata.

Datoriile clubului, inscrise in cererea de intrare in insolventa, se ridica la peste 90 de milioane de lei, dintre care peste 50 de milioane de lei (11,5 milioane de euro) sunt datorii catre stat, anunta stiridesport.ro.

Sentinta instantei a venit insa prea tarziu pentru a-i salva de ardeleni de la depunctarea cu 24 de puncte, decizia Comisiei trimitandu-i pe ultimul loc al clasamentului Ligii 1. Clujenii mai pot face apel la Comisia de Apel si, daca nici aici nu vor avea castig de cauza, se pot adresa celor de la TAS.

Seful AFAN (Asociatia Fotbalistilor Amatori si Non Amatori) a precizat ca decizia Comisiei nu mai poate fi intoarsa, legai neexistand nicio portita de salvare de la depunctere pentru CFR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult