Acasa Sport-AutoSport CM 2014: Au fost stabilite grupele Cupei Mondiale 2014 din Brazilia

CM 2014: Au fost stabilite grupele Cupei Mondiale 2014 din Brazilia

scris de Șt. C
6 afisari

Spania, campioana mondială și europeană en titre, a fost repartizată în Grupa B la cea de-a 20-a ediție a Cupei Mondiale de fotbal, care va avea loc între 12 iunie și 13 iulie 2014, alături de reprezentativele Olandei, Chile și Australiei, conform tragerii la sorți care a avut loc vineri în stațiunea turistică braziliană Costa do Sauipe, în prezența președintelui Braziliei, Dalma Rousseff, și a conducătorului FIFA, Sepp Blatter.

CM Brazilia 2014: Au fost stabilite CM 2014: Au fost stabilite grupele Cupei Mondiale 2014 din Brazilia

Naționala țării-gazdă Brazilia, o altă favorită la câștigarea trofeului, va evolua în Grupa A, din care mai fac parte formațiile Croației, Mexicului și Camerunului.
Grecia, învingătoarea România în barajul de calificare la CM 2014, va juca în Grupa C, alături de Columbia, Cote d’Ivoire și Japonia.
Cele 32 de selecționate calificate la turneul final de anul viitor au fost repartizate în opt grupe a câte patru echipe, primele două clasate în fiecare grupă urmând să se califice în optimile de finală ale a competiției.
Iată componența grupelor:
Grupa A: Brazilia, Croația, Mexic, Camerun
Grupa B: Spania, Olanda, Chile, Australia
Grupa C: Columbia, Grecia, Cote d’Ivoire, Japonia
Grupa D: Uruguay, Italia, Anglia, Costa Rica
Grupa E: Elveția, Franța, Ecuador, Honduras
Grupa F: Argentina, Bosnia-Herțegovina, Nigeria, Iran
Grupa G: Germania, Portugalia, Ghana, SUA
Grupa H: Belgia, Rusia, Algeria, Coreea de Sud

Partida de deschidere a competiției, Brazilia — Croația, se va disputa pe 12 iunie 2014 la Sao Paulo, de la 23,00 (ora României). A doua zi, pe 13 iunie, va avea loc la Salvador de Bahia meciul dintre Spania și Olanda, reeditarea finalei Cupei Mondiale 2010, desfășurată în Africa de Sud și câștigată de spanioli cu 1-0 după prelungiri.
„Va fi cea mai frumoasă dintre toate Cupele Mondiale de până acum. Va fi o Cupă a Cupelor, una de neuitat. Brazilia este, după cum știți, țara fotbalului. Acesta este în inimile tuturor brazilienilor. Țara noastră este cea a lui Pele, cel mai bun fotbalist din toate timpurile. Ronaldo este cel mai bun marcator din istoria Mondialului, iar noi avem astăzi o echipă puternică, plină de tinere vedete. Suntem foarte fericiți să le urăm bun venit celor 32 de echipe”, a spus cu această ocazie Dalma Rousseff.
„Era timpul pentru Cupa Mondială să revină în Brazilia. Este bine că s-a întors. Fac apel către toți fanii din Brazilia și din lume să ni se alăture pentru această mare sărbătoare pe care o reprezintă Cupa Mondială”, a afirmat la rândul său Sepp Blatter.
La evenimentul de la Costa do Sauipe, transmis în direct de televiziunile din 193 de țări au participat mai multe nume de legendă ale fotbalului mondial: francezul Zinedine Zidane, argentinianul Mario Kempes, germanul Lothar Matthaeus, brazilienii Ronaldo și Cafu, spaniolul Fernando Hierro, italianul Fabio Cannavaro, uruguayanul Alcides Ghiggia și englezul Geoff Hurst.
Înaintea tragerii la sorți s-a păstrat un moment de reculegere în memoria fostului lider sud-african Nelson Mandela, care a încetat din viață joi, la 95 de ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult