Acasa Sport-AutoSport CM 2014: Ronaldo a prezentat oficial mascota „Tatu-bola” (video)

CM 2014: Ronaldo a prezentat oficial mascota „Tatu-bola” (video)

scris de Laurentiu Banches
161 Afisari

Mascota Cupei Mondiale din Brazilia din 2014 a fost prezentată oficial de fostul internaţional brazilian, Ronaldo, la o emisiune de televiziune, în seara zilei de duminică 16 septembrie.

CM 2014: Mascota "tatu-bola" a fost prezentata oficial

Organizatorii au anunţat că în alegerea mascotei a contat foarte mult faptul că animalul „tatu-bola” este o specie pe cale de dispariţie. Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke şi-a propus ca prin această alegere şi prin publicitatea care va fi generată de Cupa Mondială să „atragă atenţia asupra importanţei mediului înconjurător”.

Conform mediafax, până în acest moment, mascota nu are un nume, populaţia Braziliei având posibilitatea să voteze până la mijlocul lunii noiembrie numele pe care îl va purta mascota Cupei Mondiale din 2014. Mascota turneului final al Cupei Mondiale din 2014 din Brazilia este „tatu-bola”, un mamifer pe cale de dispariţie care atunci când este ameninţat se închide ermetic şi seamănă cu o minge de fotbal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult