Acasa Sport-AutoSport CM 2015 rugby. Franta – Romania, scor 38-11 (video)

CM 2015 rugby. Franta – Romania, scor 38-11 (video)

scris de D.P.
17 afisari

România a fost învinsă de reprezentativa Franței, vicecampioana mondială, cu scorul de 38-11 (17-6), miercuri seara, pe Stadionul Olimpic din Londra, în cadrul Grupei D, la debutul său la Cupa Mondială de rugby 2015, găzduită de Anglia și Țara Galilor.

Căpitanul reprezentativei de rugby a României, Mihai Macovei, consideră că „totul este posibil” în meciul de debut la Cupa Mondială 2015, în care „Stejarii” vor avea ca adversară puternica selecţionată a Franţei.

CM 2015 rugby. Franta - Romania

CM 2015 rugby. Franta – Romania

Franţa este o echipă mare, finalista ediţiei trecute a Cupei Mondiale. Cred că vom face un meci mare. Rezultatul îl vom vedea la final. Vom încerca să rezistăm, totul este posibil. Acest meci este cel mai important, deoarece este primul, iar primul joc este întotdeauna cel mai important, pentru a începe bine. Va trebui să rezistăm vitezei francezilor. Va fi, de asemenea, primordial să avem o apărare bună şi să dăm dovadă de disciplină”, a declarat Macovei.

Întrebat dacă victoria surprinzătoare a Japoniei împotriva Africii de Sud (34-32) le-a dat „idei” jucătorilor români, căpitanul naţionalei ţării noastre a răspuns: „Cu siguranţă este o surpriză şi pentru noi. Însă cred că această victorie va da şi mai multă motivaţie marilor echipe şi vor aborda acum într-o manieră mai puţin liniştită meciurile împotriva echipelor mici şi vor da 100%, iar asta este o problemă pentru noi”.

Mihai Macovei a mai precizat că obiectivul României la actuala Cupă Mondială este „să câştige un meci” şi consideră că „Stejarii” au forţa necesară pentru a reuşi să îndeplinească acest obiectiv.

„Federaţia a fixat ca obiectiv câştigarea unui meci. Vom vedea pe care îl vom putea câştiga. Pentru noi, pentru proiectul nostru, este important. Am progresat enorm în aceşti ultimi doi ani. Am făcut câteva meciuri test bune în luna noiembrie (înfrângeri cu Japonia şi SUA, victorie în faţa Canadei, de fiecare dată la Bucureşti – n.red.). Iar ultimul meci, cel cu Tonga, înainte de a pleca la Cupa Mondială (16-23, pe 5 septembrie, la Bucureşti), ne-a dat, de asemenea, încredere”, a mai spus căpitanul României.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult