Acasa Sport-AutoSport CM Handbal 2015: Naționala masculină a României înfruntă Suedia

CM Handbal 2015: Naționala masculină a României înfruntă Suedia

scris de C.S.
2 afisari

Barajul de calificare la Campionatul Mondial de Handbal din 2015, care va fi găzduit de Qatar (17 ianuarie – 1 februarie), va aduce față în față naționalele României și Suediei. Partidele din prima manșă a barajului de calificare vor avea loc pe 7 sau 8 iunie 2014, iar returul pe 14 sau 15 iunie.

Naționala de handbal a României înfruntă Suedia în barajul de calificare la CM din 2015. (foto: agerpres)

La tragerile la sorți desfășurate la Herning, în Danemarca, România a făcut parte din urna a doua valorică, alături de Norvegia, Cehia, Muntenegru, ultimele trei clasate la EURO 2014 care nu sunt calificate direct la turneul final din Qatar, și de Germania, Bosnia-Herțegovina, Grecia, Lituania și Slovenia, câștigătoare ale grupelor de calificare, la fel ca și echipa noastră. Din prima urnă au făcut parte Austria, Belarus, Ungaria, Islanda, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia și Suedia, cele mai bune 9 echipe de la EURO 2014 care nu sunt calificate direct la competiția din Qatar.

Sunt direct calificate la CM 2015 echipele Spaniei (campioana mondială en titre), Croația, Danemarca și Franța (cele mai bune trei echipe clasate la EURO 2014). România a câștigat Grupa a a 2-a preliminară, cu 10 puncte, devansând Slovacia, 10 puncte, Italia, 4 puncte, Cipru, 0 puncte. Suedia a ocupat locul 4 în Grupa a 2-a principală la Campionatul European din Danemarca.

România a întâlnit Suedia anul trecut, la Scandinavian Open 2013 (Norvegia), fiind învinsă de nordici cu 35-29, după ce la pauză conducea cu 17-15.

Programul partidelor de baraj pentru CM 2015:

Ungaria — Slovenia

România — Suedia

Polonia — Germania

Grecia — Macedonia

Serbia — Cehia

Rusia — Lituania

Bosnia-Herțegovina — Islanda

Austria — Norvegia

Muntenegru — Belarus

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult