Acasa Sport-AutoSport CM Handbal feminin: Brazilia a ȋnvins Serbia ȋn finalǎ

CM Handbal feminin: Brazilia a ȋnvins Serbia ȋn finalǎ

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Naționala feminină de handbal a Braziliei a devenit pentru prima oară în istoria sa campioană mondială, după ce a învins echipa Serbiei cu scorul de 22-20 (13-11), chiar la Belgrad.

CM Handbal feminin: Brazilia a ȋnvins Serbia ȋn finalǎ (Foto:serbia2013.com)

Brazilia este a doua echipă din afara Europei care câștigă titlul mondial, după Coreea de Sud în 1995.  În finală din Belgrad, golurile Braziliei au fost marcate de Nascimento (6), Rodrigues (4), Da Silva (4), Amorim (3), Nunes (2), Cavaleiro (2), Piedade (1). Antrenorul noii campioane mondiale este danezul Morten Soubak. Golurile Serbiei din finală au fost reușite de Cvijic (5), Lekic (4), Damnjanovic (4), Zivkovic (2), Lekic (2), Krpez (1), Popovic (1), Ognjenovic (1).

Medalia de bronz la Campionatul Mondial 2013 a revenit Danemarcei, care în meciul pentru locul 3 s-a impus în fața Poloniei cu scorul de 30-26 (12-15).  Polonia este echipa care a învins România, cu 31-29, în optimile CM 2013. Brazilianca Eduarda Amorim a fost desemnată cea mai bună jucătoare a CM. Echipa tip a competiției include o altă componentă a naționalei Braziliei, portarul Barbara Arenhart. Din echipa ideală mai fac parte Maria Fisker (Danemarca), Sanja Damnjanovic (Serbia), Anita Gorbicz (Ungaria), Susann Mueller (Germania), Sun Hee Woo (Coreea de Sud), Dragana Cvijic (Serbia), potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult