Acasa Sport-AutoSport CM handbal feminin. Romania – Danemarca, scor 31-30 (video)

CM handbal feminin. Romania – Danemarca, scor 31-30 (video)

scris de Z.V.
50 afisari

Naţionala feminină de handbal s-a calificat dramatic în semifinalele Campionatului Mondial, după ce a eliminat naţiunea organizatoare, Danemarca, la Herning, scor 31 – 30 (13-10, 14-17, 4-3), după prelungiri, graţie unei prestaţii strălucitoare a Cristinei Neagu (15 goluri) şi a portarului Paula Ungureanu.

Tricolorele, care vor întâlni Norvegia, au încheiat grupa D pe locul al patrulea, după două victorii, 47 – 14 cu Puerto Rico și 36 – 20 contra Kazahstanului, și trei eșecuri: au fost învinse de Spania, 18 – 26, de Norvegia, 22 – 26, și de Rusia, cu 27-30. În „optimi”, România a trecut spectaculos de Brazilia, scor 25-22.

România a condus pe toată durata partidei, însă, în ultimele minute, danezele au reuşit să se apropie de tricolore. Cristina Neagu a ratat o lovitură de la 7 metri în ultima secundă în timpul regulamentar, astfel că s-a intrat în prelungiri. Româncele au continuat să dea dovadă de dârzenie, de disciplină tactică şi de forţă colectivă, iar lovitura decisivă a fost izbutită de extrema Ada Nechita, cu 3 secunde înainte de final.

Naţionala feminină de handbal – campioană mondială în 1956, 1960 şi 1962, şi finalistă în 1973 şi 2005, s-a mai aflat în această fază a competiţiei şi în 1971, 1975, 1993, 1999 şi 2007, când s-a clasat pe l0cul al patrulea.

În celelalte meciuri din „sferturi”, Olanda a trecut de Franţa, scor 28 – 25 (15-12), Polonia, pregătită de antrenorul lui CSM Bucureşti, Kim Rasmussen, a trecut surprinzător de Rusia, scor 21 – 20 (11-9), iar Norvegia a învins Muntenegru, scor 26 – 25 (13-11).

România – Danemarca este meciul unei generaţii, după victoria uriaşă reuşită în faţa Braziliei prima reprezentativă gândindu-se la o medalie mondială.

CM handbal feminin. Romania - Danemarca

CM handbal feminin. Romania – Danemarca

Învinse de Spania, Norvergia şi Rusia în grupă, tricolorele şi-au luat duminică revanşa în faţa Braziliei, nimeni alta decât campioana mondială în exerciţiu. Elevele lui Ryde au ştiut să profite la maximum de problemele din defensvia adversă, iar mulţi specialişti susţin că danezele se aseamănă din multe puncte de vedere, pe faza de apărare, cu sud-americanele.

CM handbal feminin. Romania – Danemarca. Misiunea va fi una mai complicată azi, totuşi, nordicele bazându-se mai mult pe echipă în ansamblu decât pe individualităţi. Totuşi, cel puţin pe plan ofensiv jocul depinde în mare măsură de pofta de gol a extremei stânga Ann Grete Norgaard. Cu 522 de goluri în 126 de selecţii, jucătoarea lui Viborg este de departe marcatoarea numărul unu din lotul Danemarcei.

CM handbal feminin. Romania – Danemarca. Maria Fisker şi Line Jorgensen (CSM Bucureşti) sunt şi ele două jucătoare foarte bune, care pot veni cu informaţii importante despre coechipierele de la echipa de club.

CM handbal feminin. Romania – Danemarca. Locul 3 în grupa A, după Muntenegru şi Ungaria, bronzul mondial din 2013 a arătat la acest turneu fluctuaţii mari de la un joc la altul. Înfrângerea contra Ungariei a fost cea care a surprins cel mai mult: cu moralul la pământ, maghiarele s-au impus categoric, 29-22.

Victoria tricolorelor depinde în mare măsură de forma vedetei Cristina Neagu. „Ştie mai mult handbal decât toţi antrenorii”, a complimentat-o Ryde înainte de dispută, în presa daneză, dar din păcate „Messi” din handbal nu poate juca încă la 100% din cauza problemelor medicale.

CM handbal feminin. Romania – Danemarca. „Am probleme cu gleznele, cu genunchii și cu umerii și nu m-am antrenat cât de mult mi-aș fi dorit. Am multe probleme fizice și n-am fost 100% aici în Danemarca. Dar sunt încrezătoare pentru meciul de mâine. Îmi place că vor fi 12.000 de spectatori”, a precizat Neagu, poate cea mai bună jucătoare din lume.

CM handbal feminin. Romania – Danemarca. Specialiştii anticipează miercuri seară un duel cu o favorită clară: Danemarca. Victoria nordicelor are o cotă de 1,4, iar cine mizează un leu pe Neagu&Co va câştiga, în caz de victorie tricoloră, de 3,4 ori suma investită.

O eventuală victorie contra danezelor ne-ar aduce în semifinalele competiţiei perspectiva unui nou duel cu Norvegia, formaţie în faţa căreia am avut, în ultimul deceniu, cele mai mari probleme. În grupe, fetele noastre au cedat în faţa nordicelor cu 26-22.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult