Acasa Sport-AutoSport CM handbal feminin. Romania – Norvegia (video live)

CM handbal feminin. Romania – Norvegia (video live)

scris de Z.V.
76 afisari

Duelul România – Norvegia nu este doar un duel pentru finala Campionatului Mondial, ci şi un veritabil ultim act pentru desemnarea celei mai bune jucătoare din lume în 2015. Cristina Neagu e în acest moment favorită, însă Nora Mork speră să recupereze terenul pierdut.

CM handbal feminin. Romania - Norvegia

CM handbal feminin. Romania – Norvegia

CM handbal feminin. Romania – Norvegia. Desemnată în 2010 jucătoarea anului, Cristina Neagu este din nou foarte aproape de echivalentul „Balonului de Aur” din fotbal. Sportiva de 27 de ani născută în Bucureşti a avut performanţe uluitoare în anul ce stă să se încheie, însă are o adversară redutabilă în persoana lui Nora Mork (Norvegia, 24 de ani).

CM handbal feminin. Romania – Norvegia. Cele două au fost anul acesta de departe cele mai bune, un fel de Messi şi Ronaldo ai handbalului. Şi-au disputat finala Ligii Campionilor, unde Neagu a avut câştig de cauză, după ce Buducnost s-a impus în duelul cu Larvik, scor 26-22. Ambele au prins echipa ideală a Champions League şi ambele s-au luptat până în ultimul act pentru titlul de golgheter al competiţiei. Şi în acest clasament Cristina a avut câştig de cauză, ieşind golgheterul competiţiei: a reuşit să perforeze porţile adverse de 102 ori (la egalitate cu sportiva croată Andrea Penezic). Nora Mork a marcat 98 de goluri în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume.

CM handbal feminin. Romania – Norvegia. În aceste condiţii, un eventual trofeu mondial poate conta decisiv în stabilirea câştigătoare titlului de „sportiv al anului în handbal”. Performanţele enumerate anterior sunt toate în favoarea sportivei noastre, dar mereu specialiştii pun mare preţ pe competiţiile mondiale. În eventualitatea în care Nora Mork şi Norvegia ar deveni „reginele lumii”, e posibil ca sportiva născută la Oslo să îi sufle titlul pe ultima sută de metri Cristinei.

CM handbal feminin. Romania – Norvegia. De notat faptul că şi la Mondialul din Danemarca Cristina Neagu şi Nora Mork au mers cap la cap din punct de vedere al cifrelor, însă avantajul este pentru moment tot în favoarea româncei. 45 de goluri are înscrise Cristina la acest Campionat Mondial, fiind al doilea golgheter al competiţiei. Cu siguranţă dacă Ryde i-ar fi oferit mai multe minute în grupe, mai ales în disputele cu Puerto Rico şi Kazakhstan, sportiva noastră ar fi fost lider detaşat la goluri marcate. De cealaltă parte, Nora a marcat de 35 de ori.
Semifinala România – Norvegia se joacă vineri, 18 decembrie, de la ora 21:45, și va putea fi urmărită video live strean aici

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult