Acasa Sport-AutoSport CM rugby 2015. Ţara Galilor – Africa de Sud, scor 19-23 (video)

CM rugby 2015. Ţara Galilor – Africa de Sud, scor 19-23 (video)

scris de Z.V.
21 afisari

Africa de Sud a învins Țara Galilor cu scorul de 23-19 (12-13), sâmbătă, pe Twickenham, în primul sfert de finală al Cupei Mondiale de rugby 2015, și s-a calificat în semifinalele competiției.

Țara Galilor, care nu a putut folosi mai mulți oameni de bază, accidentați, a condus mare parte a meciului, dar nu a putut reveni după ce Fourie du Preez a înscris în minutul 75 singurul eseu al sud-africanilor.

Celelalte puncte ale învingătorilor s-au datorat lui Handre Pollard, în urma a cinci lovituri de pedeapsă (9, 13, 17, 21, 62) și a unui drop (52).

Galezii au izbutit și ei un singur eseu, prin Gareth Davies (18), transformat de Dan Biggar. Același Biggar a mai punctat după trei lovituri de pedeapsă (15, 47, 64) și un drop (40).

În primul său meci din faza grupelor, Africa de Sud a fost învinsă de Japonia (32-34), în cea mai mare surpriză din istoria competiției.

Țara Galilor a atins semifinalele Cupei Mondiale 2011, când a cedat în fața Franței.

Sambata, de la ora 18.00, la Londra se dispută primul sfert de finală al Cupei Mondiale de rugby, cel dintre Ţara Galilor şi Africa de Sud. Britanicii pornesc cu şansa a doua dar speră să profite de avantajul publicului şi să reuşească o finală care să îi ducă în careul de aşi al întrecerii.

CM rugby 2015. Ţara Galilor - Africa de Sud

CM rugby 2015. Ţara Galilor – Africa de Sud

Britanicii au câștigat doar de două ori în fața Africii de Sud, dintr-un total de 30 de meciuri directe. Deși pornesc cu șansa a doua, galezii sunt convinși că pot face o figură frumoasă pe Twickenham și că se pot califica în semifinale. Va fi însă extrem de greu și se așteaptă la un duel infernal.

Dublă campioană mondială, Africa de Sud a ratat semifinalele la ultima ediție a Cupei Mondiale, după un eșec cu Australia, în sferturi. Țara Galilor a terminat atunci pe locul patru.
Țara Galilor a încheiat ultima Cupă Mondială pe locul patru iar la ediția de anul acesta vrea nu doar o prezență în semifinale, ci chiar o luptă pentru trofeu.

Galezii au mers foarte bine în grupe, acolo unde au bifat victorii contra rivalelor Anglia, Fiji și Uruguay dar și un eșec cu Australia. Britanicii vor să treacă de faza sferturilor dar în calea lor stă Africa de Sud, campioana mondială din 2007. Galezii sunt optimiști, dar și conștienți că îi așteaptă un duel infernal.

De partea cealaltă, Springbocks se antrenează intens, deciși să nu rateze accederea în careul de ași. Africa de Sud a terminat pe primul loc în grupa B, acolo unde după ce a cedat în fața revelației Japonia, a câștigat următoarele partide cu Scoția, Samoa și SUA. Africanii nu se gândesc acum decât la un succes contra galezilor.

Africa de Sud pornește ca favorită clară la victorie, cel puțin din prisma palmaresului. A câștigat 27 dintre cele 30 de meciuri directe, în timp ce britanicii au învins de două ori iar un duel s-a terminat la egalitate.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult