Acasa Sport-AutoSport CM rugby. Franta – Noua Zeelanda, scor 13-62 (video)

CM rugby. Franta – Noua Zeelanda, scor 13-62 (video)

scris de Z.V.
25 afisari

Noua Zeelande a surclasat formația Franței cu scorul de 62-13 (29-13), sâmbătă seara, pe Millennium Stadium din Cardiff, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de rugby 2015.

Deținătoarea trofeului a reușit nu mai puțin de nouă eseuri într-o reeditare a finalei ediției trecute a Cupei Mondiale (doar 8-7 pentru All Blacks) și va juca în semifinale cu Africa de Sud.

Franța va fi în afara careului ași la Cupa Mondială în premieră după 1991. Selecționerul francez Philippe Saint-André a fost huiduit la Cardiff de suporterii ”Cocoșilor galici”, la această ”umilire istorică”, după cum relatează AFP.

Noua Zeelandă a reușit cel mai mare scor din istorie în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, după cel mai bun joc al său la actuala ediție, condusă de Julian Savea, care a marcat trei eseuri. Nicio echipă nu încasase până acum mai mult de 48 de puncte în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, iar diferența maximă a fost de 28 de puncte.

În plus, o singură formație a încasat mai multe puncte într-un meci la Cupa Mondială din acest an, echipa SUA, în fața Africii de Sud (0-64).

Africa de Sud a dispus de Țara Galilor cu 23-19, în primul sfert de finală, iar semifinala cu All Blacks va avea loc pe 24 octombrie, pe Twickenham.

Pentru Noua Zeelandă au reușit eseuri Brodie Retallick (11), Nehe Milner-Skudder (23), Julian Savea (29, 38, 59), Jerome Kaino (50), Kieran Read (64), Tawera Kerr-Barlow (68, 71), șapte fiind transformate de Dan Carter (12, 25, 31, 60, 66, 68, 72), care a marcat și dintr-o lovitură de penalitate (7).

Singura încercare a francezilor a fost opera lui Louis Picamoles (36), fiind transformată de Morgan Parra (37). Scott Spedding (9) și Morgan Parra (15) au marcat din lovituri de pedeapsă.

Franţa va înfrunta în sferturile de finală principala favorită, Noua Zeelandă. Va fi practic o reeditare a finalei Cupei Mondiale din 2011.

CM rugby. Franta - Noua Zeelanda

CM rugby. Franta – Noua Zeelanda

All Blacks se întorc astăzi la Cardiff, pentru un sfert de finală contra aceluiași cocoș galic și vor să își ia revanșa pentru eșecul de atunci. Se așteaptă la un meci foarte greu dar nu concep să rateze victoria.

Vice-campioana mondială Franța pornește cu șansa a doua la victorie, dar nu se consideră deja bătută. Fundașul de origine sud-africană Scott Spedding a dezmințit zvonurile legate de tensiuni existente în vestiarul naționalei sale. El spune că Franța este gata de luptă și că va da totul. Noua Zeelandă este cea mai bună echipă a lumii, în timp ce Franța este cotată în prezent ca a șaptea putere a rugbyului mondial.

Cele două s-au întâlnit și în finala Cupei Mondiale din 2011, când All Blacks s-au impus cu 8-7 și au cucerit trofeul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult