Acasa Sport-AutoSport CM rugby. România – Italia, 32-22 (video)

CM rugby. România – Italia, 32-22 (video)

scris de Z.V.
56 afisari

Naționala de rugby a României a fost învinsă de reprezentativa Italiei cu scorul de 32-22 (22-3), duminică, pe Stadionul Sandy Park din Exeter, în ultimul său meci din Grupa D a Cupei Mondiale 2015, din Anglia și Țara Galilor, și a ratat calificarea la ediția viitoare a competiției.

Ca și în fața Canadei, ”Stejarii” au făcut o primă repriză slabă și au salvat impresia cu un forcing de final, în care au reușit trei eseuri.

Echipa noastră a marcat primele puncte ale meciului, prin Vlaicu, din lovitură de pedeapsă (5), dar Italia a fost aproape de un prim eseu (7), reușit trei minute mai târziu de Sarto. Un cartonaș galben primit de van Heerden a cântărit mult în economia jocului, iar Italia a profitat de acest moment, reușind încă o încercare, iar scorul a ajuns la 15-3.

”Stejarii” au irosit câteva șanse de eseu (30), iar cei care au marcat au fost tot italienii, astfel că la pauză scorul a fost de 22-9 pentru Squadra Azzurra, cel mai mare deficit la pauză al României în meciurile de la Cupa Mondială 2015.

Italia s-a desprins în debutul reprizei secunde, la 27-3, după un nou eseu, dar echipa României a avut un final excelent, reușind trei eseuri, astfel că scorul final a fost de 32-22 pentru Italia, care a terminat pe locul al treilea în grupă și a obținut astfel calificarea la Cupa Mondială din 2019 (Japonia).

Squadra Azzurra a obținut și punctul bonus ofensiv, grație celor patru eseuri marcate.

Pentru Italia au marcat eseuri Leonardo Sarto (10), Edoardo Gori (24), Tommaso Allan (39), Alessandro Zanni (46), trei transformate de Tommaso Allan (25, 40, 48), care a marcat și din două lovituri de penalitate (16, 70).

Adrian Apostol (66, 79) și Valentin Popârlan (75) au marcat eseurile României, iar Florin Vlaicu a transformat două (67, 76), adăugând și o lovitură de penalitate (5).

Stejarii sunt gata de ultima bătălie la Cupa Mondială de rugby. O victorie cu Italia asigură prezenţa României şi la ediţia din 2019, din Japonia.

CM rugby. România - Italia

CM rugby. România – Italia

Ultimul meci al României la Mondialul de rugby, cu Italia, este şi cel mai important. Stejarii trec peste Italia în clasament dacă înving în meciul direct şi îşi asigură locul 3 în grupă, care garantează calificarea la Cupa Mondială din 2019.

„Dacă Italia nu joacă la potenţial maxim, iar România joacă ce ştie mai bine, atunci orice e posibil”, a spus selecţionerul României, Lynn Howells.

În absenţa lui Mihai Macovei, suspendat, căpitanul României va fi Valentin Ursache. În primul 15 va intra Daniel Carpo, în timp ce printre rezerve se va număra Marius Antonescu, aflat în premieră pe bancă la Cupa Mondială, la fel ca Tudorel Bratu.

„Nimeni nu-l poate înlocui pe Macovei. El e liderul echipei, dar pentru moment îmi face mare plăcere să conduc echipa şi sper să-i conduc spre o victorie”, a declarat Ursache.

Fanii români aflaţi în tribune, dar şi cei din faţa televizorului, au dat aripi rugbiştilor români la Cupa Mondială.

„Le mulţumesc că au fost alături de noi pe parcursul Cupei Mondiale. Sper că duminică să fie alături de noi din nou în faţa televizoarelor. Îi aşteptăm şi pe românii din Anglia să vină şi să fie alături de noi pe stadion”, a precizat Ursache.

Italia se află pe locul 13 în topul celor mai bune naţionale din lume în timp ce naţionala noastră ocupă poziţia a 17-a.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult