Acasa Sport-AutoSport Concordia Chiajna. Cu cine joacă în primele două etape? Ce zice Dragomir?

Concordia Chiajna. Cu cine joacă în primele două etape? Ce zice Dragomir?

scris de L.M.
8 afisari

Concordia Chiajna. Cu cine joacă în primele două etape. Ce zice Dumitru Dragomir? Comitetul Executiv al LPF a stabilit în şedinţa de marţi ca FC Vaslui şi Viitorul Constanţa să rejoace partidele din primele două etape, când au întâlnit Rapid, în compania formaţiei Concordia Chiajna, care a preluat locul grupării giuleştene în Liga I.

Concordia Chiajna. Cu cine joacă în primele două etape. Ce zice Dragomir?

Concordia Chiajna. Cu cine joacă în primele două etape. Ce zice Dragomir?

„Comitetul Executiv al LPF a pus în aplicare azi hotărârea TAS privind înscrierea în Liga I a echipei Concordia Chiajna, în locul formaţiei Rapid. S-a stabilit să se rejoace cele două partide disputate de Rapid, cu Vaslui şi Viitorul. Reprezentanţii cluburilor Vaslui şi Viitorul chiar au făcut parte din Comitetul Executiv şi au fost de acord. A fost un vot în unanimitate. La şedinţă au fost prezenţi 10 membri din 11″, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, transmite Mediafax.

Oficialul LPF a precizat că atât costurile de deplasare ale echipelor, cât şi baremurile pentru arbitri vor fi suportate din fondurile ligii: „Costurile de deplasare la meciurile FC VasluiChiajna şi ConcordiaViitorul, cât şi baremurile arbitrilor vor fi plătite din sursele Ligii Profesioniste de Fotbal. Pentru reprogramarea accestor meciuri vom aştepta 21 de zile să vedem dacă hotărârea TAS va fi atacată la Tribunalul Federal Elveţian. Dacă Rapid merge mai departe începe altă distracţie, dacă trec însă aceste 21 de zile, hotărârea TAS devine definitivă şi irevocabilă”.

De asemenea, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că membrii Comitetului Executiv al FRF „au luat prostia în braţe” organizând barajul FC RapidConcordia Chiajna, precizând însă că LPF nu a greşit cu nimic în acest caz.

FRF trebuia să supună la vot în Comitetul Executiv una din cele două propuneri ale ligii. Dar în Comitetul Executiv nu s-a ţinut cont de proprunerea ligii. Atunci, reprezentatul sindicatelor, domnul Dumitru Costin, a propus ceva, acest baraj, şi la toţi le-a convenit. Pentru că răspunderea a plecat şi de la mine, şi de la Mircea Sandu, şi de la toţi. Am luat prostia în braţe, asta am făcut. Domnul Mircea Sandu a spus că noi de la ligă suntem incompetenţi şi neprofesionişti, dar LPF şi eu n-am greşit cu nimic în speţa asta. Suntem în rahat pentru că a greşit TAS-ul şi Comitetul Executiv. Nu spunem că am greşit pentru că suntem laşi. Dar liga nu a greşit. Liga nu putea să încalce regulamentul. În hotărârile Comitetului Executiv, aprobate de Adunarea Generală a FRF, precum şi în ROAF scrie clar că în sezonul 2013-2014 al Ligii I trebuie să fie 18 echipe. Cum puteam să încalc eu regulamentele şi statutul? Dacă făceam asta, FIFA şi UEFA mă desfiinţau”, a spus Dragomir.

TAS a obligat, la 2 august, Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA. Hotărârea TAS a fost pusă în practică, luni, de Comitetul de Urgenţă al FRF.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult