Acasa Sport-AutoSport Congresul UEFA: Mircea Sandu şi Michel Platini, realeşi

Congresul UEFA: Mircea Sandu şi Michel Platini, realeşi

scris de Bogdan Crețu Roman
2 afisari

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a fost reales, marţi, la Congresul de la Paris, pentru un nou mandat de patru ani de membru al Comitetului Executiv al UEFA, după al doilea tur de scrutin.

michel platini mircea sandu foto - prosport.ro„În primul tur de scrutin, preşedintele FRF a primit 25 de voturi, două mai puţine decât ar fi fost necesare. În condiţiile în care şase dintre cei 13 candidaţi au obţinut minim 27 de voturi, s-a trecut la al doilea tur de scrutin, primii şase dintre cei şapte care nu obţinuseră sufragiile necesare candidând pentru al şaptelea (ultimul) loc de membru rămas vacant. De această dată, s-a aplicat principiul majorităţii simple, domnul Mircea Sandu primind cel mai mare număr de voturi, 15, dintre cei şase oficiali rămaşi în cursă”, precizează FRF într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Platini, singurul candidat

Francezul Michel Platini a fost reales la Congresul de la Paris, pentru un nou mandat de patru ani în funcţia de preşedinte al UEFA.

Platini, în vârstă de 55 de ani, singurul candidat, a fost reales prin strigare şi nu prin vot secret.

„Sunt foarte emoţionat şi nostalgic. Mulţumesc atât noilor cât şi vechilor mei prieteni, dar şi tuturor celor ce sunt alături de mine în aceste momente. Fotbalul este un fenomen în care pasiunea şi dragostea pentru sport primează, este un proces care influenţează dezvoltarea copiilor şi nepoţilor noştri, astfel ghidând viitorul societăţii spre nişte vremuri mai bune”, a declarat Platini pentru uefa.com.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult