Acasa Sport-AutoSport Copa America, semifinala. Chile – Peru, scor 2-1 (video)

Copa America, semifinala. Chile – Peru, scor 2-1 (video)

scris de Z.V.
17 afisari

Chile este prima finalistă de la Copa America. Gazdele competiţiei au eliminat naţionala statului Peru, dar au avut emoţii în startul partidei: Farfan a trimis în bară din centrarea lui Guerrero (9), iar Lobaton a trimis puţin pe lângă poartă (17). Peru a rămas apoi în inferioritate după doar 20 de minute: Zambrano a fost eliminat, iar jocul s-a mutat la cealaltă poartă.

Edu Vargas a fost blocat în ultimul moment de Advincula (34), însă atacantul lui Napoli a deschis scorul la a doua ocazie pe care a avut-o cu mult noroc (43), la pasa superbă a lui Alexis Sanchez. Vargas s-a aflat în poziţie de offside în momentul centrării, însă în repriza secundă a mai înscris o dată, din poziţie regulamentară. Asistentul a anulat însă reuşita (48). Chiar şi în zece oameni, Peru a reuşit să revină în meci: Medel a deviat în propria poartă la centrarea lui Advincula (60).

Totuşi, selecţionata lui Ricardo Gareca n-a apucat să spere prea mult: după doar patru minute, Edu Vargas a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri de la această competiţie (64). Chile ajunge în finala Copei America pentru prima dată după 28 de ani şi pentru a cincea oară în istorie. Reprezentativa ţării gazdă este una dintre cele trei naţionale din America de Sud care nu a câştigat niciodată trofeul.

Copa America, semifinala. Chile – Peru.  Chile şi Peru luptă în această noapte pentru un loc în ultimul act de la Copa America. Patru finale au jucat chilienii până acum, dar nu au reuşit să-şi adjudece niciodată trofeul. În schimb, Peru a ieşit campioană de două ori.

Chile - Peru

Copa America, semifinala. Chile – Peru

Copa America, semifinala. Chile – Peru.   „Atât eu, cât şi jucătorii suntem entuziasmaţi că Chile ar putea ajunge în finală, la noi acasă, în faţa propriilor fani”, a afirmat selecționerul chilienilor, Jorge Sampaoli.

Copa America, semifinala. Chile – Peru.  „Nu mai contează meciurile trecute. Adversarii îşi vor da viaţa, noi vom face acelaşi lucru, ne vom lupta pentru a juca finala de la Copa America”, este convins tânărul Angelo Henriquez, de la Manchester United. În același timp, Carlos Zambrano, jucătorul nemților de la Eintracht Frankfurt, știe că Peru este greu să se califice pe terenul echipei gazdă.

Copa America, semifinala. Chile – Peru.  „Toate meciurile pe care le jucăm sau adversarii pe care îi întâlnim sunt dificili. Cu atât mai mult Chile, care evoluează acasă. Ştim că va fi complicat, dar noi vom juca aşa cum ştim”. Chilienii nu se vor putea baza pe fundaşul Gonzalo Jara, suspendat trei meciuri după gestul comis la adresa uruguayanului Edinson Cavani. „Noi căutăm câteva alternative post pe post, ştiind că Gonzalo Jara a făcut un turneu extraordinar, iar acum nu ne putem baza pe el”, anunță Jorge Sampaoli.

Copa America, semifinala. Chile – Peru.   „Eu cred că Chile are jucători valoroşi pentru a putea suplini orice absenţă”, a spus selecționerul statului Peru, Ricardo Gareca.
Copa America, semifinala. Chile – Peru.   ECHIPELE DE START

Chile: Bravo – Isla, Medel, Rojas, Albornoz – Diaz, Aranguiz, Vidal – Valdivia – Alexis Sanchez, Edu Vargas
Antrenor: Jorge Sampaoli

Peru: Gallese – Advincula, Zambrano, Ascues, Juan Vargas – Farfan, Lobaton, Ballon, Cueva – Carillo, Guerrero
Antrenor: Ricardo Gareca

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult