Acasa Sport-AutoSport Corupţie la UEFA. Mircea Sandu, verificat de DNA

Corupţie la UEFA. Mircea Sandu, verificat de DNA

scris de Ziua Veche
5 afisari

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a intrat în atenţia DNA care verifică acuzaţiile de de luare de mită în cazul organizării Euro 2012.


Primele informaţii despre acuzaţia de luare de mită au apărut în cotidianul italian Gazzetta dello Sport. Publicaţia a acuzat reprezentanţii mai multor federaţii de fotbal că şi-ar fi vândut voturile pentru ca Polonia şi Ucraina să organizeze Campionatul European din 2012. Printre cei bănuiţi că ar fi luat bani se află şi şeful FRF, Mircea Sandu, scrie Realitatea.net.

„În ceea ce mă priveşte, n-am absolut niciun fel de problemă. Dacă eu nu votez cu Franţa, Turcia sau Italia, rămânem aceiaşi prieteni. Oamenii vin la tine, te roagă, ‘domne, uite, votează cu mine’. Ăsta e lobby-ul care se face în general. Nu se duce nimeni cu teşcheruţe de bani. Eu unul nu văd că ar fi cineva de la Comitetul Executiv în stare săşi rişte imaginea publică şi mai departe chiar o condamnare penală. Fiecare îşi asumă riscurile lui, dar eu îi cunosc pe oamenii ăştia, pe majoritatea, de peste 15 ani, nu au dat niciodată loc la interpretări de acest gen”, a precizat Sandu la Sport.ro joi seară.

Şeful FRF a adăugat că a fost informat de UEFA cu privire la acest caz şi că forul european i-a cerut fostului trezorier al Federaţiei Cipriote de Fotbal, Spyros Marangos, cel care a lansat acuzaţiile de corupţie, să prezinte dovezile pe care susţine că le are.

Spyros Marangos a declarat, pentru Süddeutsche Zeitung, că atribuirea turneului final al Campionatului European din Polonia şi Ucraina s-a făcut în urma cumpărării de voturi. El susţine că cinci înalţi funcţionari ai UEFA sunt implicaţi în aceasta afacere în care ar fi primit 11 milioane de euro, bani care erau băgaţi în interiorul unor ursuleţi de pluş.

Marangos a declarat că deţine dovezi şi că are martori, dar oficialii forului european au negat acuzaţiile. Federaţia italiană, care a pierdut organizarea CE 2012 în favoarea tandemului Polonia-Ucraina, a solicitat însă declanşarea unei anchete.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult