Acasa Sport-AutoSport Crina Coco Popescu – Alpinista adolescenta, certificată de World Records Academy VIDEO

Crina Coco Popescu – Alpinista adolescenta, certificată de World Records Academy VIDEO

scris de Marius Bâtcă
8 afisari

Alpinista Crina Coco Popescu , în vârstă de 17 ani, a primit certificarea din partea World Records Academy pentru ascensiunea, în premieră, a Muntelui Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica, parte a Circuitului Seven Volcanoes – cei mai înalţi vulcani de pe fiecare continent, se arată într-un comunicat.

Crina Coco Popescu si Alex Abramov Mt Sidley Antarctica

Crina Coco Popescu si Alex Abramov Muntele Sidley Antarctica (foto: worldrecordsacademy.org)

Muntele Sidley are o înălţime de 4.285 m, iar reuşita Crinei Coco Popescu a fost desemnată cea mai valoroasă realizare feminină în alpinismul de altitudine în anul 2011, de către Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă, informează Agerpres.

Crina Coco Popescu este legitimată la Clubul Montan Altitudine şi are în palmares 7 recorduri mondiale de vârstă şi două europene. Ea este Maestră a Sportului de la vârsta de 14 ani, iar din 23 ianuarie 2011 este prima alpinistă din lume care a încheiat Circuitul Seven Volcanoes şi singura alpinistă din lume în echipa care a făcut premiera pe Muntele Sidley.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult