Acasa Sport-AutoSport Cum a câştigat Rafael Nadal la Roland Garros (VIDEO)

Cum a câştigat Rafael Nadal la Roland Garros (VIDEO)

scris de Bogdan Crețu Roman
1 afisari

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, cap de serie numărul 1, a câştigat, duminică, pentru a şasea oară, turneul de la Roland Garros, impunându-se în finală, cu scorul de 7-5, 7-6 (7/3), 5-7, 6-1, în faţa elveţianului Roger Federer, al treilea favorit.

Rafael Nadal

Meciul a durat trei ore şi 40 de minute, iar în setul al doilea a fost întrerupt pentru 12 minute din cauza ploii.

Setul 1 – Elvetianul a avut un start perfect de meci. A facut un break, a castigat primele trei game-uri si totul parea ca merge struna pentru el. Numai ca, la 5-2 a ratat o minge de set si de aici s-a rupt topul. Rafael Nadal a revenit incredibil si a castigat urmatoarele cinci game-uri, adjudecandu-si setul cu 7-5.

Setul 2 – Nadal a inceput cu un break setul secund si a aratat un tenis solid, fara multe greseli. O ploaie de scurta durata, la scorul 5-4, 40-40, pe serviciul lui Nadal, a dat toate planurile facute de spanil peste cap. Federer a facut break, dar Nadal nu a cedat. Setul a ajuns in tie-break, unde Nadal s-a impus fara probleme cu 7-3.

Setul 3 – Spaniolul si-a continuat evolutia buna, ajungand la 4-2, insa aici totul s-a rupt. Federer a facut break si apoi a defilat, castigand setul cu 7-5.

Rafael Nadal, regele de la Roland Garros

Setul 4 –  In ultimul set, pe teren a fost un singur jucator: Rafael Nadal. Acesta a facut un break rapid si apoi a marsaluit spre obtinerea trofeului, impunandu-se in ultimul set cu 6-1. Federer a cedat psihic in fata unui jucatormult mai rezistent si mai determinat la toate capitolele.

Nadal, care a împlinit vineri 25 de ani, a mai câştigat turneul de la Roland Garros în 2005, 2006, 2007, 2008 şi 2010. Federer s-a impus în turneul parizian o singură dată, în 2009.

Aceasta a fost a patra finală de la Roland Garros dintre Nadal şi Federer, toate câştigate de spaniol. În plus, Nadal conduce cu 17-8 în palmaresul confruntărilor cu tenismanul elveţian.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult