Acasa Sport-AutoSport Cum a convins Boris Johnson cluburile din Premier League să renunțe la Super Liga Europei

Cum a convins Boris Johnson cluburile din Premier League să renunțe la Super Liga Europei

scris de Misu Andrei
113 afisari

Totuși, proiectul i-a fost pus ”lacăt” la doar 48 de ore de la anunțul inițial, după ce cluburile din Premier League au ”dat înapoi”. Decizia de a renunța, cel puțin temporar, la Super Liga Europei nu a fost luată de către britanici doar ca urmare a reacțiilor dure venite dinspre UEFA, FIFA și suporteri, ci și după o amenințare a premierului Boris Johnson.

Conform publicației britanice Daily Mail, Boris Johnson era hotărât să apeleze la anumite modificări legislative, în urma cărora, în Anglia, meciurile celor șase echipe ”rebele” din Super Ligă, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham, ar fi ajuns să fie difuzate pe canalele ”free to air”, pentru care publicul nu trebuie să plătească abonament.

Această inițiativă, numită ”bombă legislativă” de către britanici, ar fi dus la pierderi imense din punct de vedere financiar pentru cele șase cluburi, care se bazează în mare măsură, în alcătuirea bugetelor, pe banii proveniți din drepturile de televizare, Premier League fiind lider într-un astfel de top, al încasărilor din drepturile TV. Astfel, cele șase cluburi din Anglia au decis să renunțe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult