Acasa Sport-AutoSport Cum ajunge Halep în semifinale la Turneul Campioanelor

Cum ajunge Halep în semifinale la Turneul Campioanelor

scris de D.P.
19 afisari

Pentru a obține accesul în semifinale, Halep este obligată să se impună în două seturi în fața slovacei Dominika Cibulkova, în meciul programat joi, 27 octombrie, de la ora 11:00.
simona halep singapore semifinaleCalculele de calificare sunt destul de complicate, cu doar un meci rămas din Grupa Roşie, după ce, în al doilea meci al zilei, Keys a trecut de Cibulkova, scor 6-1, 6-4.Astfel, Simona are nevoie de un succes în ultimul meci din grupă, dar nici aşa nu are calificarea garantată. E nevoie să învingă în două seturi pentru a fi sigură de semifinale. În schimb, un eşec nu o va scoate din calculele calificării, însă şansele vor fi doar teoretice.

Ce se întâmplă dacă:

1. Victorie Halep, victorie Kerber – Halep adună două victorii şi merge în semifinale de pe locul secund

2. Victorie Halep, victorie Keys – Halep, Kerber şi Keys ar aduna câte două victorii, astfel că criteriul meciurilor directe nu va mai conta. Se va lua, în schimb, în calcul, setaverajul.

a. Halep bate în două seturi, Keys învinge în două seturi: Halep şi Keys merg mai departe.

b. Halep învinge în două seturi, Keys se impune în trei seturi: Halep şi Kerber merg în semifinale.

c. Halep se impune în trei seturi, Keys bate în două seturi: Keys merge mai departe de pe primul loc, în timp ce Simona şi Kerber (setaveraj 4-3) vor fi departajate de gameaveraj.

d. Halep învinge în trei seturi, Keys se impune în trei seturi: Kerber câştigă grupa, a doua sportivă care va merge în ultimul act se va alege între Simona şi Keys la gameaveraj.

Cum am precizat anterior, există posibilitatea ca Simona să ajungă în semifinale şi cu un eşec în ultima partidă. Într-un prim scenariu, e nevoie să îi ia set Cibulkovăi, iar Kerber să se impună în duelul cu Madison Keys cu 2-0. Astfel, Keys, Halep şi Cibulkova vor avea câte o victorie, dar la setaveraj sportiva noastră va sta cel mai bine: -1 (3 seturi câştigate, 4 pierdute). Există posibilitatea ca Simona să meargă mai departe şi cu înfrângere cu 2-1, iar Keys să îi ia un set liderului mondial. În acest scenariu, Cibulkova, Keys şi Halep vor avea câte un succes şi setaverajul identic (-2; 3 seturi câştigate, 5 pierdute). Diferenţa va fi făcută de gameaveraj.

Clasament grupa roşie

1. Kerber: 2 victorii (4-1 seturi)

2. Keys: 1 victorie (2-2 seturi)

3. Halep: 1 victorie (2-2 seturi)

4. Cibulkova: 0 victorii (1-4 seturi)

Criterii de departajare:

1. Numărul mai mare de victorii

2. Rezultatul din meciul direct, dacă două jucătoare se află la egalitate

3. În cazul în care mai mult de două jucătoare sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de victorii, se vor lua în calcul următoarele criterii:

a. setaverajul (diferenţa dintre numărul de seturi câştigate şi numărul de seturi pierdute)

b. gameaverajul (diferenţa dintre numărul de gaemuri câştigate şi numărul de gameuri pierdute)

c. numărul cel mai mare de gameuri câştigate

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult