Acasa Sport-AutoSport Cupa Davis: România – Israel 2-0, după prima zi

Cupa Davis: România – Israel 2-0, după prima zi

scris de S. P.
12 afisari

România conduce Israelul cu 2-0 după prima zi a întâlnirii de Cupa Davis, grație punctului adus de tenismanul Marius Copil, care l-a învins pe Dudi Sela cu 6-7 (3), 7-6 (3), 6-4, 6-2, vineri seara, în Sala Transilvania din Sibiu, în primul tur al competiției, Grupa I valorică a zonei Europa-Africa.

Cupa Davis: România - Israel

Cupa Davis: România – Israel

Primul meci de simplu fusese câștigat de Adrian Ungur, cu 7-5, 6-3, 6-0 în fața lui Bar Tzuf Botzer. În setul inaugural, Copil (24 ani), numărul 168 mondial, și Sela (29 ani, 108 ATP), prima rachetă a oaspeților, au mers cap la cap, fiecare făcându-și serviciul, pentru ca în tiebreak Sela să se impună cu 7-3.

Setul al doilea a avut o desfășurare similară, cu excepția unui break reușit de fiecare jucător (consecutiv, pentru 2-1 și 2-2), după care s-a ajuns din nou în tiebreak, iar de data aceasta Copil s-a impus cu 7-3, egalând situația, 1-1.

Manșa a treia a meciului a fost echilibrată, de asemenea, chiar dacă Sela a avut nevoie de îngrijiri medicale la scorul de 2-1 pentru Copil. Românul a avut două mingi de break la 4-3, nu le-a fructificat, dar a reușit acest lucru la 5-4 și a câștigat setul cu 6-4, preluând conducerea. Setul al patrulea a fost controlat de la un capăt la altul de arădeanul Copil, care s-a desprins rapid la 3-0, apoi a condus cu 5-1 și a încheiat meciul cu 6-2.

Între Copil și Sela situația era egală, 1-1, la meciurile directe, după ce israelianul a învins cu 6-4, 6-2 în optimile turneului challenger de la Atena, în 2011, iar Copil (24 ani, 168 ATP) s-a revanșat la Quimper (Franța), în 2013, în semifinale, cu 6-3, 6-4.

Perechea Florin Mergea/Horia Tecău poate aduce, sâmbătă (de la ora 15,00), punctul decisiv în această întâlnire, în meciul de dublu cu Jonathan Erlich/Edan Leshem, însă e posibil ca israelienii să schimbe echipa și alături de experimentatul Erlich să joace din nou Dudi Sela.

Duminică sunt programate ultimele meciuri de simplu, Ungur — Sela și Copil — Bar Tzuf Botzer.

Echipa care va câștiga întâlnirea va accede în turul al doilea din Grupa I, Zona Europa-Africa, iar echipa care va pierde va merge la barajul turului 1 al Grupei I, adversară fiind în ambele cazuri una dintre reprezentativele Sloveniei sau Slovaciei.

Tenismanul Adrian Ungur a declarat, vineri, imediat după l-a învins pe Bar Tzuf Botzer în trei seturi și astfel a adus un punct României, în confruntarea din Cupa Davis cu Israelul, din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa, că această victorie „contează foarte mult”.

„Contează foarte mult să începi cu 1-0. Toată lumea se aștepta ca eu să câștig meciul acesta. Am jucat cu o presiune destul de mare și de aceea mă bucur foarte mult că am reușit să aduc un punct României. (…) Nu îl cunoșteam foarte bine. Mă așteptam să fie un meci greu, dificil, pe care trebuia să îl câștig. În tenis se poate întâmpla orice, mai ales în Cupa Davis. Dacă era un turneu normal, nu cred că avea așa multe mingi de break”, a spus Adrian Ungur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult