Acasa Sport-AutoSport Cupa Ligii. Dinamo – Chiajna, scor 1-1 (video)

Cupa Ligii. Dinamo – Chiajna, scor 1-1 (video)

scris de Z.V.
16 afisari

Concordia Chiajna s-a calificat în finala Cupei Ligii la fotbal, joi seara, după ce a terminat la egalitate cu Dinamo București, 1-1 (0-1), în Șoseaua Ștefan cel Mare, în manșa a doua a semifinalelor

Concordia a câștigat partida tur cu scorul categoric de 3-0 și va juca prima finală a unei competiții majore din istoria sa.

Dinamo a început bine jocul retur și a deschis scorul prin francezul Eddy Harlem Gnohere (14), dar echipa antrenată de Mircea Rednic a rămas în zece oameni din minutul 26, când Vlad Olteanu a primit cartonașul roșu pentru o intrare periculoasă la Ștefan ex-dinamovistul Ștefan Bărboianu.

În zece oameni, Dinamo a reușit să își mai creeze câteva ocazii de gol, dar cele mai mari oportunități le-a avut Concordia, prin Artem Milevski (43 — bară) și Marius Pena (69).

Bogdan Bucurică a marcat golul egalării și al calificării ilfovenilor în ultimul act (77).

O fază controversată s-a petrecut în minutul 11, când portarul oaspeților Cristian Bălgrădean (ex-Dinamo) a jucat mingea cu mâna în afara careului, la o fază periculoasă de atac a gazdelor și a primit doar cartonaș galben, deși dinamoviștii au cerut roșu.

Și Concordia a avut un jucător eliminat, Gabriel Giurgiu (86), când zarurile erau aruncate deja.

În finală, Concordia o va înfrunta pe Steaua București, deținătoarea trofeului, care a dispus de Astra Giurgiu în cealaltă semifinală cu 1-0 (la Pitești) și 2-0 (la Giurgiu). Ultimul act al competiției va avea loc pe 17 iulie.

.

Dinamo o întâlnește pe teren propriu pe Concordia Chiajna, în a doua manșă a semifinalelor Cupei Ligii.

Cupa Ligii. Dinamo - Chiajna

Cupa Ligii. Dinamo – Chiajna

Dinamo are nevoie de un mic miracol pentru a ajunge să joace împotriva Stelei, în finala competiției. În tur, la Chiajna, Concordia s-a impus cu 3-0 și este acum favorită certă la calificare.
Mircea Rednic are să forțeze încă de la început cu Gnohere și Essombe și nu va odihni niciun titular, în condițiile în care Dinamo mai are doar șanse teoretice în lupta la titlu. De cealaltă parte, Chiajna este mai mult cu gândul la Liga 1, acolo unde are emoții serioase în lupta pentru evitarea retrogradării.
În ultimul meci direct, Dinamo s-a impus cu un categoric 4-0, rezultat care i-ar asigura acum prezența în finala Cupei Ligii.
ECHIPELE PROBABILE:
Dinamo: Cerniauskas – Puljic, Mevlja, Nedelcearu – Corbu, Palic, Ekeng, Kortzorg, Olteanu – Essombe, Gnohere
Antrenor: Mircea Rednic
Chiajna: Bălgrădean – Bărboianu, Tincu, Odibe, Niasse, Bucurică – Giurgiu, Obodo, N. Roșu – C. Garcia, Pena
Antrenor: Adrian Falub

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult