Acasa Sport-AutoSport Cupa Ligii. Steaua – Poli Timişoara, scor 1-0 (video)

Cupa Ligii. Steaua – Poli Timişoara, scor 1-0 (video)

scris de Z.V.
19 afisari

Steaua București s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii la fotbal, joi seara, după ce a învins-o pe ACS Poli Timișoara cu scorul de 1-0 (1-0), pe Arena Națională din Capitală, în ultimul sfert de finală al competiției.

Alex Chipciu a marcat singurul gol al ”roș-albaștrilor” (32), reluând în plasă mingea respinsă de portarul german Sascha Kirschstein, la penalty-ul executat de Nicușor Stanciu, după hențul bulgarului Gheorghi Sarmov.

Kirschstein a mai apărat un penalty al lui Stanciu, în minutul 27, după un henț comis de Andrei Artean.

Steaua, deținătoarea trofeului, a ratat ocazii prin Papp (24), Vlad Mihalcea (50) și Târnovan (86), în timp ce oaspeții au irosit șanse de gol prin Elek (20), M. Croitoru (54), Bărbuț (72) și Hernandez (72).

ACS Poli a suferit primul său eșec de când este antrenată de Florin Marin.

În semifinale, Steaua o va înfrunta Astra Giurgiu, care a dispus joi cu 3-0 de FC Viitorul Constanța, la Ovidiu. Turul semifinalei va avea loc în perioada 8-10 martie 2016 (la București), iar returul în intervalul 5-7 aprilie 2016 (la Giurgiu).

Prima semifinală va fi CS Concordia Chiajna — Dinamo București.

La debutul în Cupa Ligii, Steaua înfruntă ultima echipă în faţa căreia a cedat într-un meci oficial. Campionii vor revanşa în faţa lui Poli Timişoara şi calificarea în semifinale. Roş-albaştrii nu vor putea conta pe francezul Gregory Tade, accidentat la tendon în stagiul de pregătire de la Braşov.

Cupa Ligii. Steaua - Poli Timişoara

Cupa Ligii. Steaua – Poli Timişoara

”Este un trofeu pus în joc pe care noi ne dorim să-l câștigăm. În plus, suntem obligați de faptul că deținem acest trofeu.
Am făcut multe greșeli la Timișoara, dar sperăm ca ele să nu se mai repete. Băieții cred că au înțeles unde au greșit, pentru că am avut o analiză a jocului imediat a doua zi, plus că eu spun că lucrurile s-au pus deja la punct iar asta s-a văzut în următoarele partide ale noastre din campionat”, a completat Dică.

În urmă cu o lună, roş-albaştrii pierdeau pentru a treia oară în ultimele 13 luni contra unei adversare pregătite de Florin Marin. Înaintea eşecului de la Timişoara, Steaua cedase în sezonul trecut de două ori acasă, cu Gâlcă antrenor, în faţa Ceahlăului şi a Oţelului.

”Chiar vorbeam cu Mirel și sper să găsim antidotul de a-l bate pe Florin Marin. Sperăm să reușim acest lucru, de data aceasta, pentru că în ultimele trei meciuri nu am reușit să câștigăm contra echipelor pe care le-a antrenat dânsul.

Nu au fost echipe puternice din campionatul României, care să se lupte pentru titlu, dar eu sper ca acum noi să fim învingătorii”, a spus fostul mijlocaș din Ghencea.

ECHIPELE PROBABILE

Steaua: Fl. Niță – Râpă, Varela, Toșca, Guilherme – Kharja, L. Filip, N. Stanciu – Ad. Popa, Chipciu, Enceanu
Antrenor: Mirel Rădoi

ACS Poli Timișoara: Kirschestein – Belu, Cânu, Scutaru, D. Popescu – Bărbuț, Ov. Popescu, Hernandez, Sarmov, D. Goga – Elek
Antrenor. Florin Marin

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult