Acasa Sport-AutoSport Cupa Mondiala 2010: Spania – Elvetia 0-1, in grupa H

Cupa Mondiala 2010: Spania – Elvetia 0-1, in grupa H

scris de Ziua Veche
0 afisari

Nationala Elvetiei a produs prima mare surpriza a Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud, dupa ce s-a impus cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri, la Durban, in fata reprezentativei Spaniei.

Elvetienii au marcat prin Fernandes in minutul 52.

Afla aici programul Cupei Mondiale.


0 comentariu

Vulpea Scitologica 24-08-2010 - 15:39

Eu cred că Băsescu a eliberat suficient de mult populaţia Moldovei de sub obedienţa rusească. Este vorba de o eliberare a minţii oameni de sub ocupaţia minciunilor Moscovei. Şi aceasta era un lucru important. Şi aceasta e bine că s-a realizat. Felicitări. Dar cred că momentan nu se poate mai mult nici cu suportul balticilor, Poloniei, Georgiei şi al altora într-o condamnare comună a întregului pact Ribentrop-Molotov. Cred că a venit momentul acum pentru securizarea libertăţilor Moldovei şi stabilizarea centrului de greutate din Moldova spre România, decisiv în favoarea românismului. Când toţi oamenii de acolo vor conchide că vorbesc limba românească şi nu „moldovenească” , că sunt etnici români şi nu „moldoveni”, iar istoria lor e cea a României întregi şi nu a Moldovei şi cultura lor va fi identică cu cea de peste „podul de flori”, atunci Moldova va fi cu adevărat cucerită de… români… adică de oamenii care o locuiesc acum şi au locuit-o din cele mai vechi timpuri… Ţara Volohovenilor. Consider că viitorul Moldovei după cum se prezintă în situaţia de faţă nu poate fi în tocmai Unirea, însă modelul care l-aş implementa eu este asemănător – în anumite limite – cu acela al celor două ţări germanice: Germania şi Austria, două ţări solide de cultură şi limbă comună care s-au unit acum în graniţele UE. Probabil că noi şi Moldova v-om fuziona de adevăratelea în interiorul UE pentru a forma o piaţă statală comună în interiorul sistemului UE. Şi aceasta este povestea… De acum, trebuiesc urmaţi paşii consolidării românismului în Republica Moldova pentru că e vermea opririi ofensivei şi consolodării terenului, ranforsarea românismului în regiune şi instaurarea unei pieţe de comerţ privilegiate cu Republica Moldova.

Vulpea Scitologica 24-08-2010 - 15:39

Cu cât va fi mai consistentă integrarea economică şi culturală a Moldovei şi a României împreună, adăugat cu eliminarea factorilor de corupţie de tip mafiot, care sunt mereu porţi deschise pentru activităţile subversive din partea unor forţe ostile, cu atat vor scădea şansele Rusiei de a mai reveni neinvitată în regiune. Apoi succesul modelul va influienţa şi în Ucraina. Iar Rusia va pleca apoi singură din Transnistria şi din Crimea şi va deveni în sfârşit un participant deplin, cu drepturi egale la masa Mării Negre, ca toţi de pe aici, la fel cum ea însăşi dă mereu asigurări că îşi doreşte să fie privită şi tratată. Şi atunci lucrurile vor fi în ordine iar Rusia va putea în sfârşit să fie privită cu încredere deplină de vecinii săi din regiune şi nu cu suspiciunea că ar fi un jucător cu ambiţii la Strâmtori sau orice altceva, pentru că atunci strâmtorile vor funcţiona pe deplin pentru prosperitatea tuturor „prietenilor” de la Marea Neagră… inclusiv şi pentru Nabucco şi pentru South Stream şi pentru culoarul Dunăre-Suez sau Nipru-Baltica-Suez… Şi mai cred că Marea Neagră are un potenţial enorm chiar şi fără petrolul caspic. Dar cu el e şi mai bine…
Altfel… http://www.youtube.com/watch?v=-LBpps7RkVk

vifor 24-08-2010 - 18:51

Pare un plan corect si viabil. Sa speram ca rusii nu vor reusi sa-l blocheze. Dezavantajul este ca se va desfasura pe o perioada lunga de timp iar riscurile cresc odata cu timpul. Ne trebuie speranta, consecventa si rabdare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult