Acasa rss 1asig Cupa Mondială de Fotbal: Predicțiile broaștei țestoase Cabeçao

Cupa Mondială de Fotbal: Predicțiile broaștei țestoase Cabeçao

scris de Șt. C
2 afisari

Broasca țestoasă Cabeçao, a făcut primele ei predicții, dând câștigătoare țara gazdă în partida dintre Brazilia și Croația. Mascota Cupei Mondiale de Fotbal are 25 de ani, este mascul și folosește o metodă similară caracatiței Paul pentru a-și realiza predicțiile.

Predicțiile broaștei țestoase Cabeçao.

La capătul celor două steaguri ale echipelor care joacă este plasată câte o sardină. Sardina aleasă de broască din dreptul unuia dintre steaguri arată care dintre țări va fi câștigătoare. Cu condiția ca țestoasei să-i fie foame, notează ABC.

Cu Paul era însă mai amuzant, având în vedere că trebuia să aleagă între cufere, având pe capac steagul țărilor care jucau, în care era plasată hrana și pe care caracatiță le deschidea cu tentaculele. Spectacolul pe care îl făcea la complexul Sea Life Centre de Oberhausen era atât de vizionat, încât după moarte a fost ridicat un monument în memoria sa.

Brazilienii vor să facă ceva asemănător cu țestoasa Cabeçao, deși îi va fi greu să devină la fel de celebră. Caracatița Paul a devenit un fenomen viral pe rețelele sociale fiind cel mai căutat subiect de pe Internet. S-a aflat pe prima pagină a știrilor postului CNN, iar BBC a dezbătut inclusiv naționalitatea cefalopodului, considerând că s-a născut la Weymouth și prin urmare este britanică.

Paul a devenit mascota oficială a Mondialului din Africa de Sud, astfel încât toată lumea a uitat că țara gazdă avea propria mascotă: leopardul Zakumi. O asociație ecologistă a cerut eliberarea lui Paul, deși nu avea șanse să supraviețuiască în mediul natural. Iar Spania a cerut includerea sa echipă, dar caracatița nu avea clauză de reziliere și nu a putut să fie transferată.

Moartea lui Paul nu a trecut neobservată, iar spaniolii i-au dedicat filmul ŤMatar al pulpo Paulť, un thriller care a fost lansat în august 2010. Statisticile au consemnat uimitoarele sale predicții: patru din șase la Cupa Europeană din 2008 (a greșit totuși rezultatul final dintre Spania și Germania) și opt din opt, la Mondialul din 2010. Lui Cabeçao îi va fi foarte greu să-l depășească pe acest erou al fotbalului

1 comentariu

salut 16-06-2014 - 17:45

„Sardina aleasă de broască din dreptul unuia dintre steaguri arată care dintre țări va fi câștigătoare. Cu condiția ca țestoasei să-i fie foame, notează ABC.”
===========================

Cu condiția ca țestoasei să-i fie foame. Mda, daca nu, alege sardina cealalta !

PS: Pun si d’astia 🙂 🙂 🙂 🙂 , am vazut ca sunt si basisti pe forum, trebuie desene !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult