Acasa Sport-AutoSport Cupa Romaniei, finala. Steaua – U Cluj, scor 3-0 (video)

Cupa Romaniei, finala. Steaua – U Cluj, scor 3-0 (video)

scris de Z.V.
929 Afisari

Steaua a cucerit Cupa României-Timișoreana la fotbal, duminică seara, pe Arena Națională din Capitală, 3-0 (1-0) în finala cu Universitatea Cluj, și a reușit o triplă istorică în acest sezon, după ce a câștigat titlul de campioană și Cupa Ligii.

Pentru Steaua este primul event reușit după 1997, ”roș-albaștrii” trecându-și în palmares a 22-a Cupă a României.

Steaua s-a impus prin golurile marcate de Adrian Popa (9, 53), desemnat la final omul meciului, și de Raul Rusescu (48), în fața unei echipe care va juca în liga a doua în sezonul viitor. ”U” Cluj are în palmares o singură Cupă a României, adjudecată în 1965, dar mai jucase alte trei finale, în 1934, 1942 și 1949, când a pierdut cu 1-2 în fața echipei CSCA București (actuala Steaua).

Finala a început cu o … întrerupere, arbitrul Alexandru Tudor oprind jocul în chiar primul minut de joc (pentru circa trei minute), din cauza torțelor aruncate de fanii ardeleni la poarta lui Niță.

Steaua a deschis scorul în minutul 9, când Stanciu a trimis o minge înapoi, iar Adi Popa a reluat în plasă de la circa 11 metri.

Steaua a controlat jocul în prima repriză, dar nu a forțat, nu a avut ocazii clare de gol. Rusescu (16) și Stanciu (41) au tras șuturi la poarta lui Veselovsky, fără sorți de izbândă. ”U” a fost aproape de gol în minutul 31, când Varela a respins in extremis din fața porții, după un corner al clujenilor.

În repriza secundă, Steaua a încheiat conturile în primele zece minute, după ce Rusescu a trimis în plasă centrarea lui Popa (48), iar apoi ”șeptarul” stelist a înscris cu un șut din afara careului (53).

Universitatea a căutat un gol de onoare, dar Neag a reluat pe lângă poartă (61), după o centrare a lui Nuno Viveiros.

Până la final, Steaua a ratat prin Chipciu (81) și Stanciu (90+2), iar Mengolo a irosit ultima ocazie a meciului (90+2).

Pentru antrenorul Costel Gâlcă a fost ultimul său meci la Steaua, la capătul unui (singur) sezon în care a reușit să câștige trei trofee.

Finala Cupei României, care se va disputa diseară pe ”Arena Națională”, de la ora 21:00, dintre Steaua și U Cluj, va avea parte de o asistență numeroasă și de o atmosferă pe măsură. Aproximativ 4.000 de spectatori vor fi numai din Cluj.

Cupa Romaniei, finala. Steaua - U Cluj (live video)

Cupa Romaniei, finala. Steaua – U Cluj (live video)

Alexandru Tudor va fi arbitrul finalei Cupei Romaniei, care va avea loc duminica seara, de la ora 21:00, pe Arena Nationala si in care se vor intalni Steaua si Universitatea Cluj.
Cele doua echipe care se vor infrunta in ultimul act al finalei se incadreaza in tiparul cluburilor cu un potential urias de suporteri, mai ales clujenii care au de partea lor si istoria regionala, fata de stelisti care au in avantajul lor numarul de trofee.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult