Acasa Sport-AutoSport Cupa Spaniei: Real Madrid – Atletico, scor 3-0 (video)

Cupa Spaniei: Real Madrid – Atletico, scor 3-0 (video)

scris de Z.V.
73 afisari

Real este cu un pas în finala Cupei Spaniei, după ce a spulberat-o pe Atletico, pe ”Santiago Bernabeu”, scor 3-0. Roş-albii aveau o serie neagră în fața rivalilor locali – până în vara anului trecut nu mai câştigaseră de 25 de partide. În 13 ani şi jumătate, în 25 de meciuri, Atletico nu a mai reuşea să învingă.

Cel mai așteptat meci al săptămânii, din întreaga Europă, Real Madrid – Atletico Madrid, practic reeditarea finalei Cupei Spaniei din 2013, adjudecată atunci de elevii lui Diego Simeone, n-a avut istoric de data aceasta.

Real s-a impus, așadar, cu 3-0 și se află deja cu un pas în finala Cupei. Peste o săptămână, se va juca returul (marți, 11 februarie, ora 22:00 la Digi Sport 1).

Copa del ReyPrima manșă a semifinalelor Cupei Spaniei reprezintă o reeditare a duelului din finala anului trecut, între Real Madrid şi Atletico.

Cupa Spaniei: Real Madrid - Atletico

Cupa Spaniei: Real Madrid - Atletico

Roş-albii aveau o serie neagră în fața rivalilor locali – până în mai 2013 nu mai câştigaseră de 25 de partide, de mai bine de 13 ani şi jumătate.

De pe 30 octombrie 1999 data ultima victorie a echipei de pe Vicente Calderon (3-1). Au marcat atunci pentru roş-albi Jimmy Floyd Hasselbaink (o „dublă”), respectiv Jose Mari Romero. Meciul s-a jucat pe Santiago Bernabeu. De atunci, echipa actualul lider din La Liga nu a mai câștigat decât în finala Cupei Regelui. Trecuseră 25 de meciuri, cu 19 victorii pentru Real şi 6 remize.

Cu toate acestea datele problemei s-au schimbat fundamental. Atletico a ajuns să conducă fotbalul iberic, iar acum este și deținătoarea trofeului. Diego Simeone a pus în teren o partitură de excepție, care nu doar că i-a furat Cupa Realului chiar pe Bernabeu, ci a mai învins-o o dată, în turul campionatului, tot în fieful blanco.

Partida de miercuri seară se va disputa tot pe terenul Realului, al treilea meci consecutiv dintre cele două forțe madrilene care se joacă pe Bernabeu. Carlo Ancelotti va putea conta pe Bale, revenit după o accidentare, și Cristiano Ronaldo, care deși a fost suspendat 3 etape după eliminarea din meciul cu Bilbao, își va ispăși pedeapsa doar în campionat.

De cealaltă parte, David Villa a avut o problemă musculară în meciul din ultima etapă, cu Real Sociedad și va pierde turul semifinalelor Cupei.

1 comentariu

pathfinder 06-02-2014 - 17:32

Savuros comentariul rusnacului…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult