Acasa Sport-AutoSport De ce a fost întrerupt meciul Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

De ce a fost întrerupt meciul Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

scris de Șt. C
4 afisari

Meciul de fotbal Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar, programat miercuri în optimile de finală ale Cupei Olandei, a fost întrerupt după un incident între portarul oaspeţilor şi un fan al gazdelor, care a încercat să-l lovească, relatează presa internaţională, citată de Agerpres.

De ce a fost întrerupt meciul Ajax Amsterdam - AZ Alkmaar

În minutul 37, portarul lui Alkmaar, costaricanul Esteban Alvarado, a fost ameninţat de un fan intrat pe gazon, care a încercat să-l lovească. Goalkeeperul a reacţionat, lovindu-l cu piciorul pe agresor. Suporterul a fost arestat şi riscă să primească o interdicţie pe viaţă de a intra pe stadioane.

Suporterul a fost identificat de Ajax ca fiind un tânăr de 19 ani ce era sub influenţa alcoolului. Arbitrul Bas Nijhuis l-a eliminat pe Alvarado, ceea ce a stârnit furia antrenorului Gertjan Verbeek. Tehnicianul a considerat că securitatea jucătorilor săi nu mai este asigurată şi le-a cerut acestora să meargă la vestiare.
Meciul a fost întrerupt definitiv în minutul 37, când Ajax conducea cu 1-0 prin golul lui Gregory van der Wiel. Federaţia olandeză a anunţat că analizează incidentul, dar nu este sigur că meciul va fi reluat.Antrenorul lui Ajax, fostul mare internaţional olandez Frank de Boer, a comentat reacţia lui Alvarado. ‘Poate că aş fi făcut la fel, poate că nu, însă din punct de vedere emoţional îl înţeleg’, a spus de Boer.
Echipele calificate până acum în sferturile de finală ale Cupei Olandei sunt Heerenveen, Nijmegen, Waalwijk, Heracles Almelo şi GVVV.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult